MALZEMELER
12 adet milföy hamuru
100 gr. tereyağ
85 gr. sarı üzüm
2 çay kaşığı brandy
5 adet elma
3 adet ekşi yeşil elma
4 yemek kaşığı kahverengi şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 adet limon
1 adet limon rendesi
1 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
HAZIRLANIŞI
Üzümü brandy ve suyun içinde 15 dakika bekletin.
Elmaları ince ince dilimleyip tencereye alın. Kahverengi şeker, tarçın ve limon rendesi koyup 15 dakika pişirip ocağı kapatın. Ceviz, limon suyu, galeta unu ve üzümü ekleyip ılıklaşması için bekletin.
Milföy hamurlarını üst üste koyup aralarına eritilmiş tereyağ sürün. Hamurun üstüne un serpin, merdaneyle hamuru açıp dikdörtgen şekli verin. Hamurun uzun kenarına elmalı harcı yayın. Kalın bir şekilde sararak rulo haline getirin. Kalan yağı üstüne döküp 180 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeriyle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
HAMUR İÇİN 4 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
3 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Yumurta Akı
1,5 Çay Bardağı Margarin
İÇ MALZEME 1 kg Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
5 Çorba Kaşığı Portakal Likörü
6 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Tozşeker
1,5 Kahve Fincanı Un
2 Tutam Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
3-4 Çorba Kaşığı File Badem
Pudraşekeri
HAZIRLANIŞI
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yoğurun. Sonra bir folyoya sarıp 30 dakika soğuk bir ortamda bekletin.
Hamuru düz bir zeminde açın. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine yerleştirin. Kalıba yerleştirdiğiniz hamurun birkaç yerine bıçak batırıp soğuk bir ortamda bekletin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Elmaları soyup sekize bölün ve çekirdekerini çıkarın. Üzerlerine limon suyu ve 2 çorba kaşığı portakal likörü gezdirin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırıp, 2 çorba kaşığı sıcak suyla çırpın. Akları ise köpük halini alıncaya kadar çırpın. 3-4 çorba kaşığı tozşeker ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları, un, kabartma tozu ve yumurta aklarını bir kasede dikkatlice karıştırın. Karışıma kalan likörü yavaş yavaş ekleyin.
Karışımın yarısını hamurun üzerine döküp, elmaları yerleştirin, kalanını elmaların üzerine dökün. File bademleri turtanın üzerine serpip önceden ısıtılmış fırında 50 dakika kadar pişirin. Servis yapmadan önce turtanın üzerine pudra şekeri serpin.
Elmalı sufle turtayı çocuklarınız için hazırlarken likör yerine portakal suyu veya değişik meyveli şuruplar kullanabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6.5 çorbakaşığı margarin
4 çorbakaşığı soğuk su
2 çorbakaşığı şeker
1.5 su bardağı un
8 adet elma
Krema için :
1/2 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı süt
badem esansı
1/2 litre su
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup, dilimleyin. Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin. Daha
sonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın.
Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun.
Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın. Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin. Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. un
50 gr. toz şeker
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurtanın sarısı
100 gr. veya 75 gr. yağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
Ayrıca: 150 gr. toz şeker (karamel yapmak için)
4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir)
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr. yumuşamış yağ ile yoğurup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim. Öte yandan 150 gr. toz şekeri kısık ateşte pişirip, karamel rengi oluncaya kadar hafifçe yakalım. Daha sonra içine 75 gr. yağı ekleyip, altını söndürelim.
Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökelim, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirelim. En sonunda da üstüne hamuru yayalım. Bir çatalla hamurda delikler oluşturup, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkaralım ve ılınınca ters çevirerek servis yapalım. Yanına vanilyalı dondurma veya krem şanti de konulabilir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
tarçın
4 adet elma
4 adet yumurta
1 paket vanilya
125 gr margarin
3 su bardağı un
12 yemek kaşığı süt
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurtaların beyazını ayırıp, çırpın. Yumurta sarılarını ise şeker ve yağ ile çırpın. Un, süt, kabartma tozu, yağ ve vanilya ilave edip, yağladığınız kalıba dökün.
Önceden soyup, ayıkladığınız elmaları, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Hamurun üzerine birbirlerine bitişik olacak şekilde dizin. Üzerine tarçın ve toz şeker serpin. Önceden ısıttığınız fırında yirmi dakika yüzseksen derecede , sonra yirmi dakika da yüzelli derecede pişirin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »