MALZEMELER
2 adet rendelenmiş elma
Biraz kuru üzüm veya fındık
3 bardak un
3 yumurta
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabartma tozu
1 bardak şeker
HAZIRLANIŞI
1 bardak şeker ve yumurta çırpılır.Üzerine diğer malzemeler karıştırılır ve tepsiye dökülür.170 derecede
pişirilir.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet tatlı elma
1 adet orta boy kırmızı lahana
2 adet yeşil taze soğan
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz içi
Sos için;
6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi (veya 1 adet limonun suyu)
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış ve kurumuş, dış yapraklarını ayıkladığınız kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölün. Sonra bir kesme tahtasının üzerinde ince ince doğrayıp, derin bir kaba boşaltın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, elinizle köfte yoğurur gibi sıkıca ovalayın ve yumuşatın. Öte yandan elmanın kabuklarını soyup, çekirdeklerini bir oyacak yardımıyla çıkarın ve halka halka doğrayarak gazoz kapağıyla şekil vererek kesin. Aynı şekilde sarı veya yeşil dolmalık biberleri de şekillendirin. Yıkanan yeşil soğanları 1 cm boyunda doğrayın.
Şimdi tüm malzemeleri karıştırın ve bütün cevizlerle süsleyin.
Sos için derin bir kasede, nar ekşisi, kesme şeker, tuz ve zeytinyağını karıştırıp, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Sonra da salatanın üzerine gezdirin. Salatanın sosunu çekmesi için 10-15 dakika bekletin. Karıştırarak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr kuru kızılcık
250 gr kuru elma
8 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kuru meyveleri yıkayıp, süzdürün. Tencerede suyu kaynatın. Kuru elma dilimleri ve kızılcıkları içine atarak, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Şekerini katarak 5 dakika daha pişirin. Soğutarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet elma
6 su bardağı süt
9 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için;
Taze nane yaprakları
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içinde 6 yemek kaşığı şekerle birlikte un ve mısır nişastasını karıştırın. Süt ekleyip, kaynayıncaya dek karıştırarak, orta ateşte pişirin. Vanilyayı da katıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca bu karışımı kremayla birlikte 10 dakika mikserle çırpın.
Küçük kapları soğuk suyla ıslatın. İçlerine kremayı paylaştırın. En az 6 saat buzdolabında bekletin.
Servisten 30 dakika kadar önce kalan toz şekeri bir tavaya koyup, orta ateşte rengi açık kahverengiye dönünceye dek pişirin (karamelize edin). İçine rendelenmiş elmaları koyup, 5 dakika kadar pişirin ve hemen servis tabaklarına bu sosu paylaştırın. Kaselerdeki muhallebiyi karamelin üzerine ters çevirin. Nane yaprağıyla elma görüntüsü vererek, soğuk olarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
3 elma
2 çay fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır. Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir. Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır. Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »