Elmalı Bilini


MALZEMELER
3 adet elma
3 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Yaş mayayı ılık sütte eritip yoğurma kabına alın. Üzerine 3 yumurta ve un ilave edip çatalla muhallebi kıvamını alıncaya kadar çırpın. Hamuru 30 dakika mayalanması için bekletmelisiniz.
1 dilim elmayı teflon tavaya koyun. Hazırladığınız karışımdan elmanın üstünü kaplayacak kadarını dökün. İki taraflı kızartın. Bütün elmalara aynı işlemi uygulayın, her birinin üstünü reçelle süsledikten sonra sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Elmalı Bohça


MALZEMELER
5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu, Tarçın, Zencefil


HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.
Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Elmalı-Çikolatalı Kek


MALZEMELER
3 adet yumurta
çikolata rendesi
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 adet elma, kuşbaşı doğranmış

HAZIRLANIŞI
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın, diğer malzemeleri de katıp, tart kalıbına dökün. Piştikten sonra üzerine çikolata rendeleyin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Elmalı - Erikli Beze


MALZEMELER
Beze için
3 yumurta akı
5 çorbakaşığı esmer şeker
5 çorbakaşığı toz şeker

İç için :

yarım kg kırmızı erik
3 kırmızı eima
yarım çaykaşığı tarçın
3 çorbakaşığı esmer şeker
1 su bardağı şekerli su

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Elmalı Gül Kurabiye


MALZEMELER
250 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
İç malzemesi:
4 adet elma
1 kahve fincanı sarı üzüm
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup rendeleyin, üzerine şeker, üzüm, ilave edip karıştırın. Elmalar kendi suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Tarçın döküp soğumaya bırakın.
Hazırlanışı: Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Üzerine elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yoğurun. 5-10 dakika kadar dinlendirin.
Cevizden büyük parçalar koparıp elle hafif inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın.
Tepsiye dizerek 200 derece ısıdaki fırında pembe renkte pişi­rin. Üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [13/41] Önceki 11 12 13 14 15 Sonraki