MALZEMELER
6 adet piliç biftek
150 gram mantar
1 adet orta boy soğan
2-3 adet sivri biber
2-3 adet domates
Tuz, karabiber
1/3 çay bardağı sıvı yağ
Peynirli sos için: 2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Elmalı sos için: 2 adet ekşi elma
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı su, tuz
HAZIRLANIŞI
1- Ön hazırlık olarak mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Küçük doğranmış soğanı ekleyip, 2 dakika kavuralım. Tuzunu ayarlayalım. Ardından küçük doğranmış sivri biberleri ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyelim. Püiç biftekleri tuzlayıp, biberleyelim.
2- Bifteğin bir kenarına mantarlı içten koyalım. Yuvarlayarak, saralım.
3- Kenarlarını kürdanla tutturalım. Bütün biftekleri aynı şekilde hazırlayalım. Fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından çıkaralım. Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı yağı eritelim. Unu azar azar ekleyelim. Un sararmaya başladığında sütü sürekli karıştırarak, ilave edelim. Topaksız ve koyu bir kıvama geldiğinde tavayı ateşten alalım. Tuzunu ayarlayalım.
Sosu tepsideki piliç sarmalarının üzerine gezdirelim. Kaşar peyniri rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip, üzerleri pembeleşene dek pişirelim. Elmalı sos için, elmaların kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Kabuğu soyulmuş domatesi de rendeleyelim.
Dövülmüş sarımsakları ilave edip, küçük bir tencerede ağır ateşte pişirelim. Sonra 1 çay bardağı suyu ve ketçabı ilave edelim. Tuzunu ayarlayalım. 2 dakika sonra ateşten alalım. Elma sosunu bifteklerin üzerine gezdirerek, servis yapalım.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg ufak sulu Amasya elması
3 adet karanfil
3 kahve fincan toz şeker
100 gr kaymak
HAZIRLANIŞI
İyice yıkanıp, soyulan elmaların çekirdekleri bir kabak oyacağı yardımı ile elmaların şekli bozulmadan çıkarılır (elmalar bütün kalmalıdır). Elmaların ortasına yarım kahve fincanı şeker konularak iki parmak suda, ağır ateşte yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişerken suyuna karanfil katılır. Soğuduktan sonra elmaların ortasına kaymak konularak servis yapılır.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet elma
1 çay kaşığının ucuyla tarçın
1 tatlı kaşığı diyet şeker
HAZIRLANIŞI
Elmayı soyun. İçini temizleyip, dilimleyin. Teflon tavaya koyun. Elmaların üzerine tarçın atıp, iki tarafını da pişirin. Suyunu çeken elmaların üzerine şekeri dökün. 2 dakika daha pişirin. Ilık yiyin.
Yemekçinin notu: 1 top diyet dondurmayla birlikte yiyebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet orta boy ayva
1 su bardağı toz şeker
3 adet orta boy tatlı elma
2 su bardağı su
3-4 adet karanfil
150 gr taze kaymak veya krem şanti
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Ayvaların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin. Çekirdek yuvalarını çıkarın, çekirdeklerini ayırın. Elmaları soyup, rendeleyin ve beklerken kararmamaları için üzerine bir limon suyu sıkın.
Ayvaları geniş bir tencereye oyuk kısımları üste gelecek biçimde yerleştirin. Bu oyuklara elma rendesini paylaştırın. Aynı biçimde toz şekeri de her ayvanın üzerine serperek paylaştırın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, içine ayva çekirdeklerini ve karanfillerini serpin. 2 su bardağı suyu da kenardan aktarın. Tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ayvaların rengi pembeleşince ateşten alın. Servis tabaklarına yerleştirin. Taze kaymak veya krem şantiyle süsleyip, ceviz içi serpin. Soğuk olarak ikram edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Adet göbek Marul(yıkanmış ve ayıklanmış)
2 Adet Dilimlenmiş Elma
150 gr. Bacon(ince dilimli)
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon Suyu
Tuz, Karabiber Sos icin:
20 cl. Çiğ Krema
2 Çorba Kaşığı Elma Şarabı
80 gr. Camembert Peyniri
1 Çorba Kaşiği Elma Sirkesi
HAZIRLANIŞI
Bacon ile elma dilimlerini 1 çorba kaşiği zeytinyağinda kavurun.
Çiğ krema, elma şarabi, peynir ve sirkeyi bir tencerede kariştirarak rafine bir sos haline getirin.
Kalan zeytinyağı ve limon suyunu, hazirlamiş olduğunuz marul yapraklariyla güzelce kariştirin. Tuz ve karabiber ekleyin. lçine, sicak elma ve bacon dilimlerini ilave edin. Sosla beraber servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »