Elma Dolması (4 Kişilik)


MALZEMELER
6 elma
250 gr yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
1 yemek kaşığı kişniş
1 fincan Amerikan pirinci
1 yemek kaşğı tereyağı
2 fincan su
1 bardak şeker veya pekmez
tuz


HAZIRLANIŞI
Elmaların sap taraflarına gelen yerden bıçak yardımıyla kapak biçiminde kesin. Oyacakla çekirdek yuvasını ve etinden bir parçasını çıkartın.
Diğer tarafta pirinci haşlayın. Kıymayı suyunu salıncaya kadar kavurup kişniş ve pirinci kıymaya ilave edin. Daha sonra içerisine tuz ekleyerek kavurun. Bu karışımı, elmalara sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Elmaları fırın tepsisine dizin.
Üzerine biraz tereyağı ilave edip yarıya kadar su dökerek fırına sürün. İki taşım kaynayınca şeker veya pekmezi idave edin. Hafif ısıda, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.

Kategori: Dolmalar.

Yukarı Git »

Elma İçinde Kızılcık Şerbeti (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 küçük portakalın kabuğu, ince doğranmış
2 yumurta beyazı
6 yeşil tatlı elma
2 yemek kaşığı limon suyu
Elma yaprakları, süslemek için


HAZIRLANIŞI
Kızılcık marmeladını süzgeçten geçirip bir kaba aktarın. Portakal kabuğunu ekleyip iyice karıştırın ve 30 dakika buzdolabında tutun.
Başka bir kapta yumurta beyazlarını çırpıp kızılcık karışımına ekleyin.
Derin olmayan ve dondurucuya girebilecek bir kabın içine koyup 1 saat veya karışım kenarlarda sert oluncaya kadar derin dondurucuda tutun.
Derin dondurucudan çıkartıp bir kenara koyun ve yumuşayıncaya kadar çırpın. Derin dondurucudan çıkardığınız kaba tekrar koyup en az 4 saat daha dondurun.
Şerbeti derin dondurucudan çıkartıp 30 dakika oda sıcaklığında tutun.
Bu sırada dipten 1 cm kalacak şekilde elmaların içini oyun. Elmaların içine hemen fırçayla limon suyu sürüp kullanıncaya kadar, buzdolabında tutun.
Elma kaselerini şerbetle doldurup 30 dakika tekrar derin dondurucuda bekletin. Elma yapraklarıyla süsleyip ayrı tabaklarda servis yapın.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Eğer buzdolabının dondurucu kısmını kullanıyorsanız, şerbeti hazırlamadan 1 saat önce dondurucuyu en soğuk ayara getirin. Sonra tekrar eski ayarına getirin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Elma Kompostosu


MALZEMELER
8 adet elma
4 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
İyice yıkadığınız elmaların önce oyacakla ortasını açın ve çekirdekli bölümü çıkarın. Sonra kabuklarını soyarak tencereye alın. Üzerine suyunu ve limon suyunu koyun. Elmalar yumuşayıncaya dek kaynatın. Şekerini koyup 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alarak soğutun. Soğuk olarak servis yapın.

Püf noktası: Kompostoyu ekşi elmayla yapacaksanız, limon suyu koymanıza gerek yok.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Elma Marmelatı


MALZEMELER
1.5 kg elma
250 gr toz şeker
1 adet çubuk tarçın

HAZIRLANIŞI
Elmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Kategori: Reçeller - Marmelatlar.

Yukarı Git »

Elma Marmeletı -I


MALZEMELER
1 kg olgun elma
1 adet limonun suyu
3 su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
Elmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin. Çekirdeklerini çıkarın ve çekirdek yataklarını temizleyip bir kaba koyun. Elmaların üzerlerini biraz aşacak miktarda su koyun. Kabı ateşe oturtun ve elmaları iyice pişirin. Arada bir karıştırarak, elmalar ezilinceye dek pişirip, kabı ateşten alın ve elmaları ince delikli bir süzgeçten geçirerek ezme kıvamına getirin. Ezmeyi, tekrar tencereye koyup, harlı ateşe oturtun, azar azar şekeri ialve edin. Sürekli olarak karıştırın, karışım marmelat kıvamını bulduğunda limon suyunu tencereye boşaltın, tekrar kanştırıştırın, bir taşım kaynatıp ateşten alın. Ateşten indirince kavanozlara doldurup, soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Kategori: Reçeller - Marmelatlar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [10/41] Önceki 8 9 10 11 12 Sonraki