MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 demet ebegümeci
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Ebegümecinin sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını bol suyun içine koyun ve bekletin.
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın tereyağında pembeleşince suda bekleyen ebegümeçlerini atıp 3-4 dakika kavurun, bulguru ilave ederek 5 dakika kavurun sonra tuz, karabiber ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1/2 kg un
150 gr siyah üzüm
25 gr badem içi
25 gr kabartma tozu
1 tutam tarçın
yeterli miktarda süt
yeterli miktarda tuz
1 adet limon
HAZIRLANIŞI
Badem içlerini kaynar suya atın 1-2 dakika ıslatın ve kabuklarını zar gibi soyun. Sıcak fırına koyarak kurutup ve havanda un haline getirin. Üzümlerin çöplerini ayıklayıp suya atıp ıslatın. Unu çalışma tezgahına dökün. Ortasını çukurlaştırın. Üzümleri suda şiştikten sonra suyunu süzün. Çukurlaştırdığınız unun ortasına üzümleri, tarçını, kabartma tozunu, badem ununu, sadece sarı kısmı rendelenmiş limon kabuğunu, tozşekeri ve iki çimdik tuzu katın. Tereyağının bir kaşığını ayırın ve geri kalanını küçük parçalar halinde karışıma serpiştirin. Sonra yoğurmaya başlayın ve yedire yedire yeteri kadar süt katılarak oldukça yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru elinize alıp tezgaha vurarak biraz daha işleyin. Yuvarlayın ve bir kaba koyup nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde kabarmaya bırakın. İyice kabarınca 10 dakika kadar tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Hepsini yuvarlayın ve yassılaştırın. Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Nemli bir bezle örtün ve kabarması için beklemeye alın. İyice kabarınca bezi alın ve tepsiyi orta ısılı fırında pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yaprak kaşık marul
1/2 adet küçük boy kırmızı lahana
4-5 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış ya da konserve)
3-4 adet kornişon turşu
1 dal yeşil soğan
½ limonun suyu
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Marul, maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı iyice yıkayıp iri iri, kırmızı lahanayı incecik doğrayın.Turşuları da verev dilimleyin. Bezelye dahil tüm malzemeyi birbirine karıştırıp, üzerlerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.Tuzu unutmayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet göbek salata
1 adet kanlı greyfurt
2 su bardağı haşlanmış karides
2 yemek kaşığı kapari
HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı yıkayıp doğrayın. Suyunu iyice süzün, salata tabağına yerleştirip üzerine haşlanmış karidesleri ve kapariyi koyun. Dış zarı soyulmuş greyfurtu yaprakların üzerine dağıtın. Sosu servis yaparken salatanın üzerine dökün.
SOSUN TARİFİBir kapta mayonez, limon suyu, ketçap, zeytinyağı ve tuzu çırpın
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 Ekmek veya 1 Paket Tost Ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
3 Yumurta
1.5 Litre Süt
10 Dilim Kaşarpeyniri
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Margarin
HAZIRLANIŞI
Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin. Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin.
3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. 24 saat buzdolabında bekletin.
Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.
Not: Kullandığınız ekmeğin kenarlarını atmayın. Fırında kızarttıktan sonra robottan geçirerek galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »