Dövme Pilavı


MALZEMELER
1 çay bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı fasulye
5 adet domates
5 adet yeşil biber
2 adet soğan
4 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde akşamdan ıslatın. Sonra hepsini bir tencereye alarak üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyun. Tuz ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada tereyağını eritin. Küp kü doğranan soğanları sararana kadar kavurun. Domateslerin kabukalrını soyun, küp küp doğrayın ve soğana ekleyin. Hazırlanan domatesli harcı fasulye-nohut-bulgur karışımına ilave edin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiber serperek servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Dövmeç


MALZEMELER
4-5 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Bayat ekmekleri kuşbaşı et formunda doğrayın.
Bir tavaya yağı koyup, erir erimez ekmekleri içine atıp 8-10 dakika kadar karıştırarak kızartın.
İki adet çırpılmış yumurtayı ekmeklerin üzerine gezdirerek, birlikte çevrilmek suretiyle 7-8 dakika daha kavurun.
Sıcak sıcak servise çayla beraber sunabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dövmeli İstavrit


MALZEMELER
1 kg. istavrit
2 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Kızartmak için:
2 yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Dövmeyi tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar ılık su ilave edip, bekletip, süzün.
4 bardak suyla birlikte tuz ekleyip, haşlayın.
Kuru soğanı tavla zarı formunda doğrayıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üstüne haşlanmış dövmeyi atıp 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. 3 bardak sıcak su, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte pilavı pişirin.
İstavritleri ayıklayın, yıkayıp süzün.
Mısır ununu geniş bir tabağa yayın, karabiber ve tuzla karıştırın. İstavritleri mısır ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Pilavın üstüne koyup servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dövuk Mısır Çorbası


MALZEMELER
1 Su Bardağı Dövuk Mısır
1 Çay Bardağı Dondurulmuş Mısır
Yeteri kadar su, tuz
2 Komposto Kasesi Yogurt
1,5 Tatlı Kaşığı Un
Üzeri için:
2 Yemek Kaşıgı Tereyağı
Yeteri Kadar Nane


HAZIRLANIŞI
Bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Aynı suyun içerisinde bekletin.
Ertesi gün 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp içine ilave edin.
Yağı kızdırıp üzerine gezdirin. Nane ile süsleyerek servise sunun.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Dübari çorbası


MALZEMELER
8 kişilik
1 çorba kaşığı yağ
1 küçük karnabahar
2 lt et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 küçük ince dilimlenmiş soğan
¼ kereviz
¼ pırasanın beyazı


HAZIRLANIŞI
Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [23/26] Önceki 21 22 23 24 25 Sonraki