Dondurmalı Buzlu Kahve


MALZEMELER
1 büyük fincan Nescafe (yani bildiğiniz usulde Nescafe yapıyorsunuz)
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 top vanilyalı dondurma
İsteğe bağlı olarak 2 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti veya ince çırpılıp, koyulaştırılmış hazır çiğ krema

HAZIRLANIŞI
Şimdilerde soğuk kahve modası çok biliyorsunuz? Aslında benim gibi kahve düşkünü bir hanıma, sıcak yaz günlerinde ikram edilecek buz gibi bir kahve bence çok da makbule geçer. Isterseniz üzerine çırpılmış kremada ekleyerek hafif tatlı statüsüne geçebilirsiniz. Bu tarifimiz 1 kişilik olarak hazırlanmıştır.

Bildiğiniz usulde nescafeyi hazırlayıp, içine toz şekeri ilave edip, karıştırıyoruz (siz şekersiz de yapabilirsiniz). Sonra da nescafeyi soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan nescafenin içine dondurmayı ekleyip, kaşıkla dondurma iyice eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Arzu ederseniz üzerine krem şanti veya kremayı yerleştirin. Onunda üstüne kakao veya nescafe serpiştirerek süsleyin.
Ben kendi usulümde bu kahveyi bir fincan daha su ilavesiyle iyice sulandırıyorum. Siz hangisini isterseniz onu yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dondurmalı Krep (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Su Bardağı Süt
5 Kahve Fincanı Un
6 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Kesme Şeker
8 Top Dondurma
Tuz
KARAMEL SOS MALZEMESİ
1.5 Su Bardağı Tozşeker
1 Limonun Suyu
1/2 kg Krema
100 gr Çikolata


HAZIRLANIŞI
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.
Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin.
Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Dondurmalı Krokan


MALZEMELER
3/4 su bardağı toz şeker
100 gr soyulmuş badem
1 çay kaşığı limon suyu
2/3 su bardağı pudra şekeri
400 gr kaymaklı dondurma
200 gr çilek
zeytinyağ

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir bıçağı, bir spatülayı ve yaklaşık 9-10 cm. çapındaki 4 adet kaseyi yağlayın.
Kıyılmış bademleri fırında 2-3 dakika kadar kızartın. Toz şekeri bir kapta kavurun, sonra yağlı yüzeye koyun ve spatula yardımıyla yayın. Krokan henüz yumuşakken, yaklaşık 1o-12 cm. çapında düz çelik, paslanmaz kabın içine sığacak şekilde yuvarlaklar halinde kesin.
Krokanı, kapların içine, kenarlarından bastırarak yerleştirin. Soğuduğu zaman kabı ters yüz edip krokanları çıkarın. Kabın biçimini aldıklarını göreceksiniz.
Yıkayıp doğradığınız çilekleri limon suyu ve pudra şekeriyle yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. Dondurmadan toplar hazırlayın ve her bir kaseye 3 adet top koyun.
Üzerlerini çilekle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Dondurmalı Milkshake


MALZEMELER
5 top kakaolu dondurma
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tatlı yoğurt veya 2 yemek kaşığı hazır çiğ krema

Üzerini Süslemek İçin;
1 yemek kaşığı çekilmiş yeşil fıstık ve 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş çikolata

HAZIRLANIŞI
Yine bir mutfak robotu veya blenderın içine dondurmayı koyup, üzerine sütü ekleyin. Yoğurt veya kremayı ilave edip, 3-4 dakika kadar köpük köpük oluncaya değin çırpın. Bardaklara paylaştırıp, üzerini fıstık ve çikolata parçalarıyla süsleyin. Yine içine buz da ekleyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Dondurmalı Pandispanya


MALZEMELER
90 gr kedi dili
150 gr sütlü çikolata
750 gr karamelli dondurma
150 gr sütlü çikolata
2 çaykaşığı granül kahve
Kakao

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Kahveyi 6 çorbakaşığı kaynamış suyla karıştırın. Kedi dillerini ufalayın.
Dondurmayı yavaş yavaş ılıtıp, yumuşatın.
Soğuğa dayanıklı bir kabın içine ufalanmış kedi dillerinin yarısını koyun. Uzerine kahvenin, rendelenmiş çikolatanın ve dondurmanın yarısını katın. Kalan malzemelerle aynı işlemi bir kez daha yineledikten sonra buzluğa koyun.
İyice şoğuttuktan sonra üzerine kakao serperek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [21/26] Önceki 19 20 21 22 23 Sonraki