MALZEMELER
1 su bardağı amerikan pirinci,2 su bardağı su,200 gr.doğranmış domates,1 soğan,1 çay bardağı zeytinyağı,3-4 sivribiber,2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,4 yumurta,4 çay bardağı un,4 çay bardağı süt,tuz
HAZIRLANIŞI
Piriçleri yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayın.Krep malzemelerini derince bir kapta iyice çırpın.Geniş bir teflon tavaya sıvı krep hamurundan kepçeyle dökerek 8 krep hazırlayın.Domatesleri ve soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.Biberleri de aynı şekilde küçük kesin.1 çay bardağı yağı tavada kızdırıp önce soğanları ardından domates ve biberi ilave ederek sote edin.Tuz ve haşlanmış amerikan pirincini ekleyip karıştırın.Hazırladığınız krepleri geniş bir tepsiye ikişerli olarak uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde 4 sıra halinde dizin.Rendelenmiş kaşar peynirini kreplerin üzerine eşit bir şekilde serpin.Domatesli pilavı peynirlerin üzerine yayıp krepleri rulo şeklinde sarın.Krep ruloyu alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Folyoyu çıkarın.Krep ruloyu dilimler halinde kesip yeşil salata eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
750 gr pırasa
50 gr tereyağı
200 gr salam
250 gr pirinç
250 gr peynir
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
tuz
1 kg domates
HAZIRLANIŞI
Pırasaları ayıklayıp temizleyin ve ince halkalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağına atın ardından pirinci de ekleyin. ve 1/2 litre tuzlu su bulunan bir tencerede haşlayın. Salamları ince şerit şeklinde kesin. Maydanozu doğrayın ve peyniri de rendeleyin. Salamları ve peynirin bir kısmını pirinçle karıştırın ardından bunu bir kaba yerleştirin. Kalan peyniri maydanoz ve galeta unu ile karıştırın. Domatesleri ince dilimleyin ve karışımın üzerine koyun ardından peynir karıuşımını da üzerine serpin. 225 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket tel şehriye
1 adet limon
1 demet maydanoz
½ litre su
yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Domatesler yıkanıp, temizlendikten sonra rendelenir, yağ ile biraz öldürülür ve tuz ilave edilir. Üzerine ½ litre su konulup, kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya şehriye atılır ve bir iki defa çevrilir. 15 dakika sonra kapağı kapatılır. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Mayonez
Krem peynir
Domates
Hindi jambon
Zeytin turşusu
Biberiye dalı
HAZIRLANIŞI
Kalıp yardımıyla küçük ve yuvarlak tost ekmekleri yapın.
Üzerlerine mayonez sürün. Krem peynirle kaplayın. Domatesi dilimleyip, yuvarlak ekmeğin üstüne yerleştirin. Jambonu rulo yapın. Zeytini koyup, şeklinin bozulmaması için kürdan batırın.
Kenarını biberiye yapraklarıyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı)
1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış)
5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap
HAZIRLANIŞI
Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır. Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir.
İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz.
Tenceredeki karışımı, orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 30 dakika üçte birini çekene kadar yavaş yavaş pişirdikten sonra şarabı ekleyiniz.
Tenceredeki sosu dibine tülbent döşenmiş süzgeçten geçirerek bir sosluğa süzüp servis ediniz.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »