MALZEMELER
2 adet yuvarlak pide
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
(İçine 2 diş dövülmüş sarmısak katarsanız çok daha lezzetli olur.)
6 adet orta boy domates
200-250 gr tost kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
HAZIRLANIŞI
Pidelerin ortasını oyup çıkaralım ve bir havuz şekline getirelim. Pidenin üzerine, kenarlarına yani her tarafına özellikle sarmısaklı zeytinyağını gezdirip, fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim.
Öte yandan domatesleri tavla zarı formunda küp küp doğrayalım. Kaşar peynirimizi de aynı şekilde kesip, dilimleyelim ve derin bir kase içinde peynirlerle domatesleri karıştırıp, üzerine kuru fesleğeni serpiştirelim. Sonra da bu harcı pidelerin üzerine yerleştirip, 175 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika kadar pişirelim. Peynirler iyice erimiş, domateslerle karışmış tıpkı pizza haline gelmiş olmalı. İsterseniz kebapçılardan alacağınız, daha ufak yuvarlak pidelerle de bu işi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı lor peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Ya da 1 su bardağı lor peyniri veya 1 su bardağı rende beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış ama suyu süzdürülmüş domates (yada 1 kutu yani 200 gr.lık doğranmış domates konservesi, yine suyunu süzdürelim.)
Üzerine sürmek için:
Yarım çay bardağı süt (süt çöreğin kızarmasını sağlayacaktır)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir yoğurma kabının içine unu, tuzu ve kabartma tozunu koyarak elimizle iyice karıştıralım. Eritilmiş-ılıtılmış margarini, peynirleri ve suyu süzdürülmüş domatesleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur tam kulak memesi yumuşaklığına gelip, iyice özleştiğinde artık kıvama gelmiş demektir. Ancak hamur elinize hafifçe yapışabilir, bunu önemsemeyin. Çünkü bir tasın içine koyacağımız 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla elimizi batırıp hamura şekil vereceğiz. O zaman göreceksiniz ki hiç elinize bulaşmayacaktır.
Öncelikle fırın tepsimizi yine oda sıcaklığında yumuşamış ya da eritilmiş margarinle iyice yağlayalım. Bir taraftan da çöreğimize şekil vermek için elimizi hafifçe sıvıyağa batırıp, hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparalım. İki elimizin arasında iyice yuvarladığımız hamurlarımızı sosis gibi uzatalım. Şöyle iki parmak kalınlığında 10 cm uzunluğunda şekiller verip, yağlanmış tepsiye en az 2 parmak aralıklarla dizelim. Çöreklerin üzerlerine ya bir fırça yardımıyla ya da bir kağıt peçetenin ucunu süte batırarak sürelim. Sonra da keskin bir bıçağın ucuyla çöreklerin üzerini en fazla yarım santim derinliğinde tam ortadan çizelim. İsterseniz üzerlerine çörekotu veya susam da serpiştirebilirsiniz.
Bu arada fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım ve fırının tam orta gözünde 30-35 dakika kadar, çörekler kırmızılaşıncaya değin kızartalım. Hemen tepsiyi fırından alalım ve dışarıda soğumaya bırakalım. Sonra da servise sunalım.
Kategori: Sandviç - Kanepeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
50 gr kurutulmuş domates
2 diş sarmısak (iyice ezilmiş)
1 Demet taze yada kurutulmuş kekik
2 Çorba kaşığı sirke
½ Su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Kurutulmuş domatesleri kaynar sirkeli suda 5 dakika bekletin.
Suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın.
Kekiği ilave edip iyice karıştırın.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket penne makarna veya burgu makarna
7-8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin ve geniş ağızlı bir ?makarna haşlama? tenceresine 7-8 bardak suyu koyup, kaynamaya bırakalım. İçine tuzu da ekleyelim. Su kaynamaya başlar başlamaz makarnalarımızı ilave edip, 8-10 dakika süresince, ara sıra karıştırarak pişirelim. Sonra da süzdürüp, bir kenarda beklemeye alalım.
Öte yanda sosumuzu yapmak üzere derin ve geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyalım. Yağımız erir erimez, yemeklik dediğimiz, tavla zarı kadar küçük doğradığımız soğanı katıp, rengi sararıncaya dek kavuralım. Bir taraftan da konserve kuşkonmazları (tercihimiz yeşil kısmı) iki santim büyüklüğünde doğrayıp, sararan soğanların üzerine ekleyelim. Domateslerin ise kabuğunu soyup, yine tavla zarı kadar ince dilimleyip, hemen kuşkonmazlarla beraber ilave edelim. 2-3 dakika daha kavurup, tuz, karabiber, fesleğeni atalım ve 2-3 dakika sonra sosun altını karıştırıp, en son olarak da peynirimizi ekleyip, makarnaları ezmeden iyice harmanlayalım.
Dilerseniz en sonunda çok ince kıyılmış yarım demet maydanozla dekor verebilirsiniz. Sonra da servise sunabilirsiniz.
Ben genelde makarna soslarının hepsine 2 tatlı kaşığı kadar piyasada satılan toz haldeki et suyu ? tavuk suyu karışımlarından ilave ederim. Bu baharatlı karışımlar lezzeti arttırabilir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 çorba kaşığı yağ
450 gr kuzu eti
biraz şeker
hardal
Domateslerin Malzemesi:
2 çorba kaşığı maydanoz, kıyılmış
3 adet taze soğan, doğranmış
2 adet yumurta, çırpılmış
ekmek kırıntıları
4 adet domates
biberiye
biber
tuz
4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Kuzu etini ince dilimler halinde doğrayıp, derince bir kaba yerleştirin. Hardalı, şekeri ve yağı karıştırıp bir sos hazırlayın ve bunu etlerin üzerini örtecek bir biçimde kaba döküp, 2 saat kadar bekletin. Domatesleri hazırlamak için, ekmek kırıntılarını, maydanozu ve soğanları karıştırıp, bu karışımı yumurtalara katın. Bütün domateslerin üzerini kesin ve içlerini boşaltın. Karışımı eşit şekilde dağıtarak, domateslerin içlerine doldurun. Domateslerin kapaklarını kapattıktan sonra hafif yağlanmış bir tepsiye dizin. Domatesleri, tabanı folyo ile kaplanmış bir tepside, fırında 200 derecede 15 dakika kadar pişirin.
Sosta beklettiğiniz iyice yumuşamış kuzu etlerini 5 dakika kadar kızartın. Üzerine biberiye serpin. Domateslerle ve yeşil sebze ile birlikte servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »