MALZEMELER
1/2 kg.yaprak
3 bardak pirinç
1 demet dereotu
3 demet taze soğan
1 demet taze nane
tuz,karabıber,limon
1,5 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
nane, soğan, dereotu ince ince doğranacak, pirinç çiğden ilave edilecek hepsi birden karıştırılıp en son yağı ilave edilerek sarılacak orta ateşte 5 bardak su ile pişirilecek.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 çay fincanı pirinç
1 kg. olgun domates
2 adet kuru soğan
3 adet çarliston biber veya yeşil tatlı biber
1 adet kurutulmuş çok acı Arnavut biberi veya cin biber
2 adet orta boy patlıcan
3-4 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen veya 1 yemek kaşığı taze fesleğen
1 çay bardaığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Orta boy yayvan bir tencereye yemeklik yani çok ince kıyılmış soğanlarla beraber zeytinyağı koyulur. Orta ısıdaki ateşin üzerinde tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulmaya başlanır. 2-3 dakika sonra, üzerine ince kıyılmış yeşil biberle, tavla zarı şeklinde doğradığımız patlıcanlar ilave edilir. Yine tavla zarı formunda dilimlediğimiz domatesler de eklenerek, orta ateşte 2-3 dakika kadar kavrulur.
Öte yandan yıkanıp, süzülen pirinç de eklenir. Bu arada tüm malzemelerin üzerine tam çıkacak kadar ama sakın fazla olmasın, soğuk su ilave edilir. Yemeğimiz pişerken, diğer bir tarafta da sarmısaklarla beraber kuru acı biberi dövülür ve tencerenin içine aktarılır. Yaklaşık 20-25 dakika sonra, artık yemek pişmiş demektir. Kapağını açıp, içine nane ve fesleğen eklenip, karıştırılır.
İstediğiniz zaman servise sunabilirsiniz.
Ayşen Altunkaş/Bodrum
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 adet domates
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin(tereyağı tavsiye olunur)
3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
tuz
HAZIRLANIŞI
Yağı un ile hafif ateşte çevirip üzerine azar azar süt ilave edin. Pürtüksüz bir bulamaç olmalıdır. Daha önceden rendelediğiniz domatesleri ilave edip karıştırmaya devam edin. 5 bardak suyu da ekleyip çorba hafifçe koyulaşana kadar çevirmeye devam edin. 5 dakika kadar kaynatıp kapatın. Eğer pürtüklü ise ılınınca tencerenizin içinde el mixerini 1-2 defa çevirin. Sıcakken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet büyük boy kabak
2 adet domates
2 adet salatalık
1 adet soğan
5 sap maydanoz
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
100 gr. beyaz peynir
HAZIRLANIŞI
Kabakları soyup, tuzlu suda haşlayın. Fazla yumuşamamasına dikkat edin.
Kabakları ikiye bölün. Çekirdeklerini bir çay kaşığıyla çıkarın
Domateslerin ve salatalıkların kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkardıktan sonra minik küp şeklinde doğrayın. Soğanları da yarım ay şeklinde doğrayın. Domates, salatalık, soğan ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Tuz, limon ve zeytinyağını ekleyin.
Hazırladığınız salatayı kabaklara doldurun, üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip, servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
12 domates
2 çorba kaşığı sade yağ
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı su
yarım bardak etsuyu
yeteri kadar tuz, biber
HAZIRLANIŞI
Yıkanan domatesleri ikiye bölüp bir tencereye koyun, suyu, tuzu ve biberi ekleyerek 20 dakika kadar kaynatıp, kevgirden geçirin.
Diğer taraftan sade yağın içinde unu kavurun ve domatesli karışımı et suyu ile karıştırarak salça kıvamına getirin ve tekrar ateşte bir süre bıraktıktan sonra indirin.
Bu salça et, zeytinyağlı yemekler ve balıklar içindir.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »