MALZEMELER
500 gr İri Çekilmiş Az Yağlı Kuzu Kıyma
4 Adet İri Ay Patlıcan
2 Adet Domates
5-6 Adet Yeşil Sivribiber
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.
Kıymadan irice ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin. Bir patlıcan bir köfte olarak yanyana dizin. Üzerine sivri biber ve domates dilimleyip dizin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine yarım çay bardağı su serpin. Ağzını örtün 10 dakika dinlendirin. Lavaş ekmekle servise sunun.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yemek kaşığı jöle
4 yemek kaşığı su
2 bardak nişasta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak pudra şekeri
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı ucu yeşil gıda boyası
1 çay kaşığı ucu sarı gıda boyası
Bisküvi İçin;
250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 bardak pudra şekeri
1 adet yumurtanın sarısı
4 bardak un
HAZIRLANIŞI
Jöleyi 4 yemek kaşığı suda eritin. Nişasta, limon suyu, pudra şekeri ve yağla birlikte sert bir hamur yapın. Naylon torba içinde buzdolabına koyun. Bir gece bekletin. Ertesi gün hamurdan parçalar kopartın. İstediğiniz renkteki boyayı içine katarak, hamuru renklendirin.
Margarini şekerle karıştırın. Yumurta sarısını ilave edin. Unu ekleyip, hamur yapın. 1 saat bekletin. Hamurdan ufak parçalar kopartın. Tezgahın üzerinde, elinizle açın. Kalıplarla şekillendirin. Yağlı kağıt üzerine dizin. 175 derecedeki fırında pişirin. Soğuyunca renkli hamurlarla üzerlerini süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1.5 kg dolmalık biber
4-5 adet salçalık kırmızı biber
1 diş sarmısak,
1 demet maydanoz
11-12 dal kereviz
1 adet küçük lahana
2 bardak sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlarını ayırın. Lahana, salçalık biber, sarmısak, maydanoz ve kerevizi ince ince kıyıp kanştırın, biberlere sıkıca doldurulup kavanoza yerleştirin. Dörtbuçuk su bardağı suya bir çorba kaşığı tuz koyup, tuzlu su hazırlayın. Buna sirke karıştırıp kavanoza boşaltın. Üzerine uygun bir ağırlık konup kapağını örtün. Bozulmaması ve diri kalabilmesi için soğuk yerde saklayın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet 150 gramlık kabak
75 gr soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı değişik baharat
225 gr doğranmış domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr kuru ekmek ufağı
Dilediğiniz otlardan birkaç sap
HAZIRLANIŞI
Her kabağı uzunlamasına ikiye bölün. Etli kısmını çıkartıp incecik kıyın. Soğan ve sarımsağı da ince ince doğrayın.
Teflon tavada zeytinyağını hafifçe kızdırın. Doğranmış kabak içi, soğan, sarımsak ve karışık baharatı sote edin ve 4-5 dakika pişirin.
Yıkayıp haşladığınız pirinci süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirin.
Boş kabakların içine jambonu serin. Üzerine pirinçli karışımdan koyun. Çedar peyniri ve kuru ekmek ufaklarını serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartın. Dilediğiniz doğranmış otlarla süsleyip, servis yapın.
Yağsız, haşlanarak hazırlanan pilav, su çektiği için şişer ve doyurucu olur.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 adet yumurta
100 gram kıyma
1 çorba kaşığı irmik
2 adet haşlanmış patates
Tuz
İçine : 100 gram kıyma
Domates sosu için:
2 adet domates
2 adet kesme şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
2 diş sarmısak
HAZIRLANIŞI
Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan 100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın.
Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın.
Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin.
Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
Kategori: Köfteler.
Yukarı Git »