MALZEMELER
1 kase diyet dondurma
10 adet çilek
1 adet kivi
HAZIRLANIŞI
Çilekleri ve kiviyi doğrayın. Dondurma kasesine yerleştirin. Üzerine dondurmayı koyun. Meyve taneleriyle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sarı üzüm
1 su bardağı taze kayısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Sarı üzümün üstünü kapatacak kadar su koyup bekletin.
Kayısının çekirdeğini çıkarıp doğrayın.
3 adet yumurtayı çırpıp kabartma tozu, sıvıyağ, vanilya, irmik, un ve 1 bardak süt ekleyin. 10 dakika çırpın. Sarı üzüm ve doğranmış kayısıyı koyup karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış uzun kek kalıbına döküp 15 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet ekmeklik hamur
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Hazırladığımız ekmek hamurundan ceviz büyüklüğünde parça alalım. Avuç içinde yuvarlayıp, ortasına parmakla bastıralım. Yağlanmış tepsiye sık sık dizelim. Hamurların işi tamamlanınca tekrar kabarması için mayalanmaya bırakıp, üstüne bir bez örtüp bekletelim. Kabaran hamuru kızgın fırına verelim. Üzeri kızardığı zaman fırından alıp, üzerlerine yoğurt ve yumurta karışımı sürelim. Güzelce her parçanın üstüne bolca sürelim. Sonra tekrar fırına verip, üstünü iyice kızartalım. Sıcak soğuk ikram edebiliriz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr. Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Üzerine : Haşhaş
HAZIRLANIŞI
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg patlıcan
1,5 kg domates
1/2 kg kıyma
tuz
kara biber
kırmızı biber
sıvı yağ
salça
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yuvarlak yuvarlak doğrayın, domatesleri de yuvarlak doğrayın. Kıymaya baharatları ekleyip yoğurun. Bir yuvarlak borcam tepsinin içine patlıcan araya biraz kıyma araya domates şeklinde tepsiye dik olarak yerleştirin. Patlıcan, kıyma, domates olarak tepsinizi doldurun. Tavada hazırladığınız salçalı suyu üzerine gezdirin. Sıcak fırında 1 saat pişirin.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »