Çeşitli Soslarla Japon Pilavı


MALZEMELER
Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı sirke

Pilavın diğer karışımları için:
2 adet yeşil soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet beyaz kuru soğan
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce pirinci haşlamak için orta boy bir tencereye su ve sirkeyi koyalım. Kaynayınca pirinci atıp, 8-10 dakika haşlayıp, pirinçler tam yumuşamadan ocağın altını kapatalım. Pirinci süzüp, bir kenarda bekletelim.
Öte yandan geniş bir tavaya kibrit çöpü doğanmış soğan, havuç ve incecik kıyılmış beyaz kuru soğanı ekleyerek, 2-3 dakika kendi suyuyla kavuralım. Sonra tuz ve karabiberi serpiştirip, yağını ekleyelim ve pirinci katalım. Hep birlikte 4-5 dakika daha kavurup susam ve soya sosu ekleyelim. Bu arada başka bir yağsız teflon tavaya çok az sıvıyağ damlatıp, yumurtaları kırıp, yumurta sarısı iyice katılaşıncaya kadar pişirip, altını kapatalım. Şimdi bu yumurtaları, kavrulmakta olan sebzeli pilavın içine koyalım ve hep beraber 2-3 dakika kadar karıştırıp, altını kapatalım. Eğer siz sebzeyi çok pişmiş seviyorsanız bu kavurma süresini daha uzatabilirsiniz.
Şimdi pilavımız hazır ama birde isterseniz et içinde hazırlık yapabilirsiniz. Bunun için parmak doğranmış tavuk ya da bonfile etlerini yine az sıvıyağlı tavada 5-6 dakika soteleyelim. Az tuz ve karabiber ekleyip, 5-6 dakika daha kavurup, altını kapatalım. Yine siz daha çok pişmiş et isterseniz, daha uzun pişirin ama kavururken biraz daha yağ ekleyin ki etler yanmasın.
Şimdi size iki sos tarifi vereceğim;

SOSUN TARİFİ
Birisi sebzeli pilavın içine karıştırabileceğiniz ?Ginger Sos?.
Yapılışı:
1 çay bardağı ?vinegar? yani kırmızı şarap sirkesinin içine bir adet doğal zencefili çok ince rendeleyerek katacaksınız. Bu sosu sebzeli pilavın içine azar azar damlatarak lezzetlendirin.

Artık et içinde özel bir ?Hardal Sos?, hazırlayacağız. Bunun içinse derin bir kasenin içinde;
1 çay bardağı hazır çiğ krema ile
2 yemek kaşığı soya sosla,
1 yemek kaşığı hardalı karıştırıp iyice çırpalım. İçine en sonunda 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip, yine bir çatalla ya da mutfak robotunun içinde iyice çırpalım. Artık etinizin üzerine gezdireceğiniz ya da içine etinizi batıracağınız sosunuz da hazır...

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çeşnili Pilav (4 Kişilik)


MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
1 Salçalık Kırmızı Biber
1 Çarliston Biber
100 gr Mantar
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Domates
6 Siyah Zeytin
Bir Tutam Safran
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Çevirme (4 Kişilik)


MALZEMELER
5 Adet Patlıcan
1/2 Kg Tavuk Eti
2 Su Bardağı Pirinç
125 gr Tereyağı
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
Yenibahar, Tuz


HAZIRLANIŞI
Patlıcanları uzunlamasına keserek 10 dak. Tuzlu suda bekletip, suyunu süzün. Patlıcanları kızartın ve yağının süzülmesini sağlayın.
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğrayın. İncecik kıyılmış soğanla suyunu çekinceye kadar kavurun. Kenarda dinlendirin.
Diğer tarafta fıstıkları kavurun. Pirinci tuzu ve yenibaharı ilave ederek iç pilavı hazırlayın.
Çukur bir tencerenin altına patlıcanları ortadan yukarıya doğru yerleştirin. Tencerenin dibinin tamamen örtülmüş olmasına özellikle dikkat edin. Pilavın yarısını patlıcanların üzerine yerleştirin. Bunun üzerine tavuklu harcıi daha sonra da pilavın geri kalanını yayın. Kısık ateşte 10 dak. Pişirip dinlendirin. Servis yapmadan önce tabağa ters çevirerek alın. Üzerini domates, biber, dereotu ve maydanoz ile süsleyin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Ceviz Soslu Makarna


MALZEMELER
Yarım paket makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos malzemesi:
1 Su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
3 diş sarımsak
Yarım taze ekmek içi
1 çay kaşığı pul biberi
Yeteri kadar tuz


HAZIRLANIŞI
Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.
Mutfak robotuna ceviz içlerini, sarımsağı. tuzu ve ıslanmış ekmek içini koyarak iyice karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Ceviz tatlısı


MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet eritilmiş sana yağı
1 su bardağı su
Un
Kabartma tozu

İçi için :
250 gr ceviz içi
Tarçın
Şeker

Şerbeti için :
4 bardak su
3 bardak şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı, eritilmiş sana yağını, suyu, unu ve kabartma tozunu karıştırıp hamur haline getirin. Cevizi bir kabın içerisinde iyice ezin. İçine tarçın ve şekeri karıştırın. Hamuru küçük parçalara ayırıp içine karışımı ilave edip poğaça seklinde kapatın.200 C fırında yarım saat pişirin. Şerbeti için 4 bardak suya 3 bardak şeker ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [7/45] Önceki 5 6 7 8 9 Sonraki