Çerkez tatlısı


MALZEMELER
şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak toz şeker
1 adet limonun suyu
hamuru için:
4 adet yumurta sarısı
500 gr un
150 gr pudra şekeri
150 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı toz maya
harcı için:
3 adet yumurtanın akı
250 gr toz ceviz
250 gr pudra şekeri
kızartmak için sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Koyu bir şerbet olunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Mayayı ılık şekerli suda eritin. Hamur malzemeleriyle beraber yoğurun. Yumruk iriliğinde bezelere ayırın. Üzerine nemli bir bez kapatıp 30 dakika bekletin. Sonra bezeleri ince yufkalar halinde açın. İç malzemesi için pudra şekeri, ceviz ve yumurta aklarını karıştırıp hamur yapın. Açtığınız yufkaların içine paylaştırın. İnce rulolar yapın. Küçük küçük kesin. Kızgın yağa atın. Her tarafı kızarınca şuruba atın ve çıkarınca servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Çerkez Tavuğu


MALZEMELER
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 ince dilim ekmek (bayat)
3 su bardağı ceviz içi
8 diş sarmısak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

HAZIRLANIŞI
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,
35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın.
Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Çerkez tavuğu


MALZEMELER
Bir tavuk
400 gr ceviz içi
Bir ekmek içi
Sarımsak
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın, suyunu atmayın. Etlerini didikleyin, ondan sonra cevizi ezip, ekmek içini de ufalayın ve bunları tavuk suyu ile karıştırın. Sarımsağı ezip onu da ekleyin daha sonra tuz ve karabiberini katın. Tuzu az koymaya özen gösterin yoksa ceviz fazlasını kaldırmaz çok tuzlu olabilir. Bu malzemeyi tavuğun üstüne döküp karıştırın. İstenirse üstüne kırmızı biber süs olarak serpilebilir.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Çerkez Tavuğu


MALZEMELER
1 adet orta boy bütün tavuk
1 adet ufak boy havuç
1 çay kaşığı tuz

Sos için;
3 su bardağı ceviz içi
4-5 su bardağı tavuk suyu
2 dilim bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Önce tavuğu yıkayıp temizleyin ve bir tencerenin içine koyun. Üzerine soyulup, dörde bölünmüş havuç ve soğanı katın. Sonra da 5 bardak sıcak suyla beraber tuz ve karabiberini de ilave edip, en az 35-40 dakika tavuğu haşlayıp, ocaktan alın. Ilınan tavuğu süzdürerek tencereden çıkarın ve etlerini kemiklerinden ayırarak, ufak parçalar şeklinde didikleyin.

Öte yandan sosu hazırlamak üzere mutfak robotunun ye da blendırın içine bayat ekmek içlerini parçalayarak koyun. Soyulmuş sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Ceviz içinden, 5-6 adet üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanını da ilave edin. Şimdi tavuk suyunun içindeki havuç ve soğanları süzdürün ve yavaş yavaş içine ekleyin. Artık bu sosu iyice çekerek püre haline getirin.

Boza kıvamındaki sosla, didiklenmiş tavuk etlerini karıştırın ve bir servis tabağına düzgünce yerleştirin. en sonunda ufak bir tavada sıvıyağda 1-2 dakika kavurduğunuz kırmızı pul biberi üzerine gezdirin. Ilık ye da soğuk olarak servise sunun.

Püf noktası: Aslında Çerkez tavuğuna cevizin yağı çıkarılarak dökülür. Bunun için 1 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberle et makinasından geçirilir. Bu malzeme bir tülbente konup, elle sıkılır. Elde edilen kırmızı yağlı sos Çerkez tavuğunun üzerine gezdirilir.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çeşit meze


MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinci
1 tavuk
1 domates
1 sap kereviz
1 limon
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
½ kg su bardağı sıvı yağ
10 adet siyah zeytin
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tavuk, kereviz ve pirinci haşlayın. Tavuğun göğüs etlerini ayırıp, küçük parçalar halinde dilimleyin. Diğer MALZEMESİin suyunu süzdükten sonra, kereviz, domates ve yeşil soğanı ince şerit biçiminde doğrayın ve diğer haşlanan MALZEMESİle birlikte karıştırın. Limon, tuz ve karabiberini de ekleyin. Üzerini dereotu ve zeytin ile süsleyin soğuk servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/45] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki