Cornflakesli tavuk


MALZEMELER
3 adet tavuk gögüs (yaklasik 500 - 600 gr)
1 su bardağı süt
1 çaybardağı zeytinyağı
1 tatlıkaşığı tuz
3 avuç ufalanmış cornflakes

HAZIRLANIŞI
Yuvarlak bir borcamın içine sütü zeytinyağını ve tuzu karıştırarak dökelim. Daha sonra tavukları küp küp doğrayarak bu karışımın içine atalım. 3 avuç cornflakesi elimizin içinde ufalayarak üzerini kaplayacak sekilde serpelim. Fırınımızın ayarını 200 derece turboya getirerek 25 dakika pişirelim. (eğer fırıninızda turbo ayarı yoksa alt üst ayarda da olabilir fakat güzel kızarması için fırında 10 dakika daha fazla tutmak gerekir.)

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Cornflakesli Tavuk


MALZEMELER
8 adet tavuk budu (baget)
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı mısır gevreği
4 yemek kaşığı süt
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık, tuzlu suda bekletin. Tavuk butlarını yıkayıp tencereye koyun. 1 bardak su ve tuz ilave edip 15 dakika haşlayın. Haşlanan butları süzün ama haşlama suyunu pilav için ayırmayı unutmayın. Yumurtayla sütü çırpın. Tavukları önce bu karışıma, sonra mısır gevreğine bulayın ve sıvıyağda çevirerek kızartın.
Domatesleri rendeleyip margarinle 5 dakika pişirin. Üzerine pirinci koyup 5 dakika kavurun. Kesmeşeker, tuz, 2 bardak su ve tavuk suyundan ilave edip kısık ateşte pişirin. Pilav da pişince kızarttığınız butlarla birlikte servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Crème Brulee


MALZEMELER
1 paket krema (200 ml kutu)
1 bardak süt
3 çorba kasığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
pudra sekeri

HAZIRLANIŞI
Kremayı, süt ve vanilya ile bir tencerede kaynatın. Baska bir kapta, yumurtaları toz seker ile iyice çırpın. Kaynayan sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyin.Fırına dayanıklı kaplara karışımı kepçe ile doldurun. Bu kapları içi su dolu bir fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceli fırında, kenarları sertleşene kadar (tepsiyi salladığınızda ortası hala yumusak kalmalı) 30-35 dak. pişirin. Oda sicaklığında soğumaya bırakın. Su dolu tepsiden çıkarın ki fazla pişmesin.Servis yapmadan önce, fırının ızgarasını yakıp iyice kızarmasını bekleyin. Kaselerin üzerine pudra şeker serpin. Pudra şeker eriyip karamelize olana kadar ızgarada bekleyin. ılık olarak servis yapin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Çu En Çorbası


MALZEMELER
15-20 adet mantar
7-8 adet yeşil taze soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım paket çubuk makarna (en incesi)
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
7-8 bardak sebze suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Taze soğanı ayıklayıp, çok ince ince doğrayın. Havuçları soyun ve kibrit çöpü halinde kesin. Mantarları boylamasına saplarından dörde bölün.
Öte yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı sıvıyağda hafifçe 1-2 dakika kavurun. Üzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin. Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salçası ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın. Çorba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın. Eğer varsa üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile alın.
Sonra da içine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çubuk Baklava


MALZEMELER
Hamuru için:
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
1 bardak nişasta
125 gr. margarin

İç malzemesi:
6 dilim balkabağı
1 bardak tozşeker
1 bardak ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbet için:
3 bardak tozşeker
3 bardak su

HAZIRLANIŞI
Kabakları, su koymadan şekerle pişirin. İçine tarçın ve ceviz atıp çatalla ezin.
Unun içine yumurta, yoğurt, süt ve sıvıyağ koyup yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika bekletin. Büyük ve ince bir yufka açıp ortadan kesin. Hazırladığınız harcı yufkaya yerleştirip rulo şeklinde katlayın. 10 santim boyunda kesin. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Şerbeti için; şekeri suyla birlikte kaynatın. Soğuması için bekletin. Şerbeti kabakların üzerinde gezdirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [44/45] Önceki 42 43 44 45 Sonraki