Çökelekli Biberli Çörek (10-12 Kişilik)


MALZEMELER
Hamur Malzemesi
8 Su Bardağı Un
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Yaş Maya
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeterince Su
Üstünün Malzemesi
2 Soğan
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
250 gr Çökelek
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1/2 Su Bardağı Susam
2 Çorba Kaşığı Dolusu Kekik


HAZIRLANIŞI
Yaş mayayı ılık suda ezin. Unun ortasını açarak maya, tuz, şeker ve sıvıyağı ilave edin. Azar azar ılık su ekleyerek hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika bekletin.
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip yağda 1-2 dakika ezin. Ocağı kapatıp çökelek, kimyon, kekik, kavrulmuş susam ve pul biberi ilave edip karıştırın.
Mayalanan hamuru hafif unlu zemine alın. Kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hamurun üzerine harcı eşit miktarda yayın. Elinizi sıvıyağa batırarak hafif hafif harcın üzerine bastırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çökertme (4 Kişilik)


MALZEMELER
400 gr. Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
Sarmısakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün.
Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.
Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.
Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Çoko Bademli Sürpriz


MALZEMELER
5 adet yumurta (oda sıcaklığında olacak)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş, çekilmiş badem
1 su bardağı hazır çiğ krema
1 su bardağı süt
varsa: 1-2 damla badem esansı
Ya da: 1 tatlı kaşığı badem likörü

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarılarını ve aklarını ayıralım. Derin bir kabın içinde yumurta sarılarına toz şekeri ekleyerek bir dakika kadar çırpalım. İçine dövülmüş badem, krema ve sütü ilave ederek yine çırpalım ve tüm malzemeleri iyice birbirine karıştıralım. Varsa badem esansı veya likörünü de tam bu sırada koyalım.
Şimdi orta boy bir tencere alıp, tüm bu karışımı içine aktaralım. Sonra da çok çok kısık bir ateşin üzerinde sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya değin 10-12 dakika pişirelim. Ama sakın sakın kaynatmayın o zaman krema bozulur.
Sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Öte yandan ayırdığımız yumurta beyazlarını yani aklarını tuzla beraber mikserle en az 5-6 dakika çırpalım. Yumurta akları kar gibi bembeyaz olduğunda kıvama gelmiş demektir. Bir tarafta soğumaya bıraktığımız kremanın içine bu kar gibi olmuş yumurta aklarını ilave edip, sadece kaşık ya da spatulayla şöyle bir karıştıralım. Sonra kuplara paylaştırıp, buzdolabında 2-3 saat soğumaya ve iyice kıvam olmaya bırakalım. Servis yaparken üzerine kızarmış bütün badem ve bir taze nane yaprağıyla süs yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çömlek Kebabı


MALZEMELER
1 kg koyun eti
250 gr yeşil biber
1 baş sarımsak
1 kg domates
kararınca tuz

HAZIRLANIŞI
Yüksek ateşte eti kavurun ve sonra biberi ve sarımsağı ilave edin. 5 dakika kadar bekledikten sonra diğer malzemeleri ilave edin. Etler pişene kadar ağzını kapatın. Pişme süresi ortalama 45 dakikadır.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Çöp Kebabi


MALZEMELER
1 kg patlıcan
1 kg kuşbaşı et
3 adet domates
5 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
salça, tuz, karabiber
kimyon, kırmızıbiber
kekik, nar ekşisi
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları boyuna 4 parçaya bölün. Tuzlu ve limonlu suda acı suları gidene kadar bekletin. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarmış patlıcanları süzmesi için bekletin.Diğer yandan kuşbaşı etleri içine kekik, kırmızıbiber, tuz, sarımsak koyup haşlayın haşlanmış etleri patlıcanlardan artı şeklinde bir şekil yaparak ortasına koyun kenarlarından kapatıp üztüne kürdan takın. Kürdanların üzerine domates ve biberleri kesip takın. İşemi bitirdikten sonra bir tepsiye dizin. Salçalı su yapıp tepsinin içine dökün 20 dakika fırında pişirin.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [42/45] Önceki 40 41 42 43 44 Sonraki