Civge


MALZEMELER
3 adet orta boy soğan
7-8 adet yeşil biber
sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
3-4 adet orta boy domates soyulmuş ve doğranmış
½ su bardağı pirinç
2 su bardağı su
3-4 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Soğan ve yeşil biberler birlikte sıvı yağda, soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Salça ekleyerek birkaç dakika birlikte kavurun, üzerine domatesleri ekleyin ve 5 dakika pişirin. Pirinç ve su ilave ederek pirinçler pişene kadar kaynatın. Suyunu çekmeden ocaktan indirin. İndirmeden hemen önce dövülmüş sarmısakları ilave edin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Cızbız Köfte


MALZEMELER
1 kilo kıyma, iki kere çekilmiş
yarım ekmek içi
2 adet soğan
yeteri kadar tuz
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke

HAZIRLANIŞI
Ekmekler ve soğan bir blendırda çekilir. Kıyma, yumurta ve çekilmiş ekmek sirke de ilave edilerek yoğrulur ve elle köfte şekline getirilir. Fırın ızgarasında 170 derecede pişirilir.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Çoban Kavurma


MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.

Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Çoban Salata


MALZEMELER
1 adet orta boy kuru soğan (tercihen kırmızı soğan)
2 adet orta boy domates
2 adet orta boy salatalık
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Kuru soğanı soyup, yıkayın ve incecik yarım ay biçiminde doğrayın. Tuzla ovup, soğan yapraklarını birbirinden ayırın. Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayın. Maydanozların saplarını ayırıp, doğrayın. Tuz, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp, tüm malzemeyi harmanlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çöç


MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
İnce bulguru tepsiye dökün. 1 bardak suyla ıslatıp 10 dakika bulgurun kabarması için bekletin.
Bulgura un, yumurta, biber salçası, kimyon, pul biber ve tuz atıp 20 dakika süreyle elinizi arada bir suya batırarak yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamuru elinizle yuvarlayıp avuç içinizde bastırarak ince ve yassı köfteler yapın.
Köfteleri biraz sıvıyağda iki taraflı kızartın. Servis sırasında salata çok yakışacaktır.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [41/45] Önceki 39 40 41 42 43 Sonraki