MALZEMELER
100 adet uskumru
350 gr mutfak tuzu
HAZIRLANIŞI
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Tost ekmeği
Mayonez
Zeytinyağı
Limon suyu
Biberiye
Çiroz
HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerini üçgen şeklinde kesin. Bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu, biberiye ve çirozları koyun. 1 saat kadar bekletin. İçinden çirozları çıkartın. Kalan sosu ekmeğin üzerine sürün.
Çiroz ve biberiyelerle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kişi için
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
1 kahve fincanı süt veya krema
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı küçük bir kapta tuz ile çırpın. Küçük bir tavaya yağı koyup kızdırın ve yumurtayı ilave edin. Bir ağaç kaşıkla devamlı karıştırın. Yumurta hafifçe sertleşip pişerken sütü ekleyin. Biraz daha karıştırıp çok sertleşmeden tabağa alın, servis yapın.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr. margarin
1 kahve fincanı zeytinyağ
10 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sirke
8 yemek kaşığı mısır unu
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı çedene
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Süslemek için:
2 yemek kaşığı haşhaş
HAZIRLANIŞI
Yumuşamış margarin, zeytinyağ, toz şeker, sirke, mısır unu ve çedeneyi karıştırın. Yumurtanın birinin beyazını ayırıp diğerlerini ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilave edin. Yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla inceltin. Kahve fincanının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Yumurta akı sürün, haşhaşla süsleyip tepsiye sıralayın. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Tavuk
Kıvırcık Salata
Roka
Galeta Unu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yumurta
Sarmısak
Kuru Fesleğen
Kekik
HAZIRLANIŞI
Tavuklar, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yumurtadan oluşan sosta bir gün dinlenir.
Parmak büyklüğünde çubuk çubuk kesildikten sonra, galeta ununa bulanıp kızgın yağda
2 dakika kızartılır.
Kıvırcık ve rokanın üzerine sıcak olarak konulup, ardından sızma zeytinyağı, sirke, az sarmısak, kuru fesleğen ve kekikten oluşan sos dökülüp, servis yapılır.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »