Çatal


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
200 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
yumurta sarısı
çörek otu (arzuya gore)

HAZIRLANIŞI
Yoğurt, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, tuz, mahlep ve margarini bir kapta iyice elinizle karistırıp krem haline getirin. Unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip uzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serptikten sonra 200 derece fırında altın sarısı gibi kızartın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Çatal (15-18 adet)


MALZEMELER
5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz, Çörek Otu


HAZIRLANIŞI
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çay Lokması (20-24 Parça)


MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.
Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çaylı kek


MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI YAĞ
1 SU BARDAĞI ILIK ÇAY
1 PAKET VANİLYA
1/2 PAKET KABARTMA TOZU

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çaylı Kek


MALZEMELER
4 adet yumurta
1 bardak demli çay
3 bardak un
2 bardak toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 bardak sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Yumurta ile şekeri çırpın. İçine demli çay, sıvıyağ ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilya ilave edip hazırladığınız hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. 150 derecelik fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/45] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki