MALZEMELER
1 kilo kemikli parça kuzu
15 adet arpacık soğanı
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı kekik
5-6 adet taze patates
6-7 adet mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, karabiber, maydanoz
HAZIRLANIŞI
Koldan parçalara bölünmüş kuzu etini, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevirin. Margarini ilave edip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanları katın. Beraberce karıştırarak biraz kavurun. Bir bardak sıcak su ilave ederek etleri pişmeye bırakın. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biberi, havucu, bütün olarak patatesleri, kekik ve karabiberi, mantarı, ezilmiş domates salçasını ilave ederek biraz daha su ekleyin. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alıp, servis yaparken üzerıni kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.
Kategori: Yahniler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yemek tarifinin birleşiminden oluşmaktadır.
l.Safranlı Pilav
MALZEMESİ :
1 çay bardağı pirinç
1 tane tavuk budu
1 yemek kaşığı nohut
1 tatlı kaşığı çekirdeksiz san üzüm
1 tane kayısı
1 tane küçük soğan
1 gr safran
Dolmalık fıstık (1 tatlı kaşığı)
Badem (1 yemek kaşığı)
3-4 tane top karabiber
3-4 tane top yenibahar
2 kaşık tereyağı
0,5 çay kaşığı toz zencefil
Süsleme için kiraz domates
HAZIRLANIŞI
Tavuk budu haşlanır didiklenir. Top karabiber ve yenibahar havanda iri bir şekilde parçalanır. Tavuğun üstüne eklenir. Soğan küp doğranır. Kayısı minik doğranır. Tereyağında soğan pembeleşir. Üstüne kayısı, üzüm, nohut (nohut bir gece suda bekletilir ve kabuğu soyulur) eklenir. Tavuk da konur. 1 saat kaynar suda bekleyen pirinç da ilave edilir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyuna safran eklenir. Pilav pişirilir. En son 0,5 çay kaşığı toz zencefil, kavrulmuş badem ve fıstık eklenir. Demlendirilir.
2. Domatesli Pilav :
MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirinç
1 tane tavuk budu
2 adet domates
0,5 yemek kaşığı salça
1 tane kırmızı biber
4-5 adet tane karabiber
4-5 adet tane yenibahar
1 adet küçük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır ve didiklenir. Üzerine yenibahar, karabiber (parçalanmış) ilave edilir.
Küp doğranmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, salça, küp doğranmış kırmızı biberler eklenir. Tavuklar ilave edilir. Pirinç de üzerine konur. 1 çay bardağı kaynar tavuk suyu ilave edilir. Pişirilip, demlendirilir.
3. Sebzeli Pilav :
MALZEMESİ :
1 çay bardağı Amerikan Pirnici
1 tane tavuk budu
3-4 tane karabiber
3-4 tane top yenibahar
1 yemek kaşığı iç bakla
1 yemek kaşığı bezelye
1 yemek kaşığı şam fıstığı
1 yemek kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağ
5-6 dal dereotu
1 tane küçük kuru soğan
HAZIRLANIŞI :
Tavuk haşlanır, didiklenir, parçalanmış yenibahar ve karabiber eklenir. Küp doğranmış soğan tereyağında kavrulur. İç bakla yarı haşlanır. Kabuğu soyulur. Bezelye de yarı haşlanır. İç bakla, bezelye ve tavuk soğanın üzerine eklenir. Süzülmüş pirinçler de eklenir. 1,5 çay bardağı kaynar tavuk suyu eklenir. Pişirilir, doğranmış dereotu eklenir ve demlendirilir.
Üç çeşit pilav dinlendikten sonra, servis tabağına 1 küçük kase safranlı pilav alınır. Ters çevrilir. Aynı şekilde domatesli pilavdan alınır, ters çevrilir. Sebzeli pilavdan da alınır. Ters çevrilir. Domatesli pilav kiraz domates ile, safranlı pilav haşlanmış nohut ile, sebzeli pilav haşlanmış bezelye ile süslenir. Üzüm hoşafı ile servis yapılır.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
cinzano
soda
limon
buz
HAZIRLANIŞI
Uzun bir bardak içine yarı yarıya tatlı cinzano ve soda koyup, limon kabuğu rendesi ve buz ile servis yapılır.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
cinzano
HAZIRLANIŞI
Uzun bir bardak içine buz parçalan koyun, üzerine kırınızı cinzanoyu boşaltıp, servis yapın.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için;
Tereyağı, toz şeker ya da reçel
HAZIRLANIŞI
Çukur bir kabın içersine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın (mayalamayı alüminyum bir kapta yapmayın).
Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın.
Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin.
Kabaran hamurdan kepçeyle alarak (hamur muhallebi kıvamında olmalı) önceden kızdırılmış teflon tavaya dökün.
Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin. Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »