MALZEMELER
1 çorba kaşığı margarin
3 su bardağı lahana, ince rendelenmiş
1 su bardağı kıyılmış kereviz sapı
1 adet soğan, ince doğranmış
1 adet dolmalık biber, ince kıyılmış
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavada yağı eritin, sebzeleri tavaya koyun ve kanştırarak iki dakika pişirin. Daha sonra tavanın kapağını kapatıp beş dakika daha pişirin. Tuz ve biber kattıktan sonra servis yapın.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr Çin lahanası, doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
4 büyük taze soğan doğranmış
Sos:
4 yemek kaşığı mısır yağı
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı soya sosu
HAZIRLANIŞI
İlk önce sosu hazırlayın: Yağı, sirkeyi ve soya sosunu büyük bir kaseye koyun. İyice karışana dek çatalla çırpın.
Mantarları ve soğanı ekleyip iyice karıştırın. 15 dak. marine edin.
Mantar karışımını büyük bir salata kabına yerleştirip etrafına doğranmış Çin lahanası yapraklarını koyun ve ikisini iyice karıştırın
ALTERNATiF: Salataya 100 gr salam veya sosis ekleyebilirsiniz.
HAZIRLAMA: Çin lahanası yapraklarını doğramak için yaprakları uzunlamasına kesin. Eğer büyükse, ikiye veya dörde bölüp ince doğrayın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket çin makarnası
2 adet tavuk göğüs eti
10 adet çeri domates
8 adet yeşil soğan
6 yemek kaşığı soya sosu
6 diş sarmısak
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.
Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Mantı Hamuru İçin;
250 gr. un
250 gr. buğday nişastası
8 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı margarin
İç Harcı İçin;
1 adet taze yeşil soğan
1 su bardağı soya filizi
2 su bardağı ayıklanmış çiğ karides
1 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı susam yağı (veya ayçiçek yağı)
½ tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı acı hardal
2 tatlı kaşığı soya sosu
1 çay kaşığ tuz
HAZIRLANIŞI
Önce taze soğanı temizleyip, incecik doğrayın. Soya filizlerini yıkayıp ince ince kıyın. Karidesleri iri iri, yarım santim kalınlığında doğrayın. Tüm malzemeyi margarin, susam yağı, tuz, toz şeker, mısır nişastası, hardal ve soya sosu ile karıştırıp, buzdolabına koyun.
Öte yandan; iki su bardağı suyu kaynatın. Hamur için un, buğday nişastası ve mısır nişastasını derin bir kaba koyup, ortasına bir çukur açın. Bu çukura kaynamış suyu ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın ve soğumaya bırakın. Daha sonra pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar elinizle iyice yoğurun.
Şimdi de hamuru üzeri örtülü olarak 5-6 dakika dinlendirin. Sonra içine 2 yemek kaşığı yumuşamış margarini ekleyip 2-3 dakika daha yoğurun.
Sonra bu hamurdan, kabuksuz bütün ceviz kadar ufak ufak parçalar koparın. Her bir parçayı, üzerine 2-3 yemek kaşığı buğday nişastası serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak, bir çay tabağı büyüklüğüne getirin. Sonra da bu hamurların ortasına hazırladığınız sebzeli, karidesli içten birer tatlı kaşığı koyun.
Kapalı bir bohça şeklini vermek için hamuru dört kenardan ortaya doğra toplayın ve elinizle iyice birbirine yapıştırın. Bu, çanta, torba şeklindeki mantıları hafifçe yağlanmış tel bir süzgeç veya demir bir kevgir üzerine koyup, içi su dolu bir tencereye oturtun. Suyun buharında 12-15 dakika kadar pişirin.
En sonunda haşlanan mantıları bir servis tabağına alıp, üzerine soya sosu gezdirerek servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
taze fasulye
soya fasulyesi
2 adet kereviz
1 adet limon
1 adet marul
sıvı yağ
biber, tuz
HAZIRLANIŞI
Marulu, kerevizi ve haşlanmış mantarları iyice yıkayıp minik minik doğrayın. Taze fasulyeleri diri kalacak şekilde haşladıktan sonra onları da aynı biçimde küçük küçük doğrayın, tüm malzemeyi salata kasesine koyup soyayı da kattıktan ettikten sonra limon, yağ, tuz ve biberle hazırladığınız sosu üzerine döküp, servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »