Çilekli Turta


MALZEMELER
400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)
50-55 adet yabani çilek
20 adet küçük çilek
1/2 su bardağı çilek şurubu
10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
4 çorbakaşığı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
beyaz şarap
yarım limon
nane

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3
yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin.
Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin.
Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Çilekli Üçgen


MALZEMELER
30 adet kakaolu bisküvi
3 bardak çilek
2 bardak süt
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Çileklerin güzel olanlarından bir bardak ayırın. Geri kalan 2 bardak çileği mikserde parçalayın. Mikserden geçirdiğiniz çileğin yarısını ayırın ve pudra şekeri ilave edip, tekrar mikserde çırpıp bekletin.
Krema yapmak için; yumurta, şeker, un, nişasta ve sütü tencerede karıştırarak pişirin. Bu karışımı, vanilya ve margarini mikserde ezdiğiniz çileğe ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirin.
Bisküvileri büyük bir servis tabağına üçgen şeklinde dizin. Muhallebiyi bisküvilerin her tarafına gezdirin.
Ayırdığınız çilekleri üçgenin üstünü süslemek için ince ince doğrayın. Hazırladığınız pudra şekerli çileği üçgeni kaplayacak şekilde döküp servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çılgın Piliç


MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
50 gr ıspanak
1 dilim kare doğranmış dana jambon
1 dilim kare doğranmış tavuk jambon
1 tane biber
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber.
20 gr rende kaşar
2 adet domates
100 gr mantar
1 çorba kaşığı beşamel sos


HAZIRLANIŞI
Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.
Domates sos ile pişirip, pilav ve patates tava ile servise sunun.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Çin Böreği


MALZEMELER
200 gr. kıyma
4 adet yufka
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
6 yemek kaşığı kıyılmış lahana
6 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Sıvıyağda kıymanın suyunu çektirin. Soğan, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış lahanayı içine katın. Kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi atın.
Yufkayı tezgaha serin. Pasta tabağını üstüne koyun. Etrafını keserek, yuvarlaklar elde edin.
Harcı yufkaya koyun. Kenarlarını içine katlayın. Bohça yapın. Önce una sonra yumurtaya, sonra tekrar una batırın. Bol yağda kızartın. Soya sosuyla servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çin Böreği (4 Kişilik) (Çin Mutfağı)


MALZEMELER
1 adet yufka
6 çorba kaşığı çok ince doğranmış lahana
1 adet soğan
1 adet havuç
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı soya filizi
1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Lahana, ince kıyılmış soğan, rendelenmiş havuç, soya filizi ve tuzu ilave edip 5 dakika kavurun.
Yufkayı dört eşit üçgen parçaya bölün.
Hazırladığınız içi yufkaların geniş tarafına paylaştırın. Kalın sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin her iki tarafını da kızdırılmış bol sıvı yağda kızartı Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [35/45] Önceki 33 34 35 36 37 Sonraki