Çilekli Rulo Pasta


MALZEMELER
300 gr krema
250 gr çilek
pudra şekeri
4 adet yumurta
100 gram bitter çikolata
6.5 çorbakaşığı toz şeker
1 çorbakaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı portakal likörü

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bir çorbakaşığı suyla kahveyi karıştırın. Kahveyi ve cikolatayı, benmari usulü eritip, soğumaya bırakın.
Yumurtaların akını ve tozşekeri çırpıp, yine berimari usulü eritin. Köpük haline geldikten sonra, soğumaya bıraktığınız çikolatalı karışımın içine boşaltın. Bir kaşık yardımıyla aynı yönde karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıtla kaplı tepsinin içine hiç kaşık kullanmadan boşaltın.
15 dakika kadar pişirdikten sonra, bir gece dinlendirin.Tepsiden çıkardığınız kekin üzerinden yağlı kağıdı yavaşça sökün.
Portakal likörüyle kremayı karıştırarak kekin üzerine sürün. Ufak ufak dilimlediğiniz çilekleri de yerleştirdikten sonra, keki ysvsşça rulo haline getirin.
Üstünü pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çilekli Sakızlı Pasta


MALZEMELER
1 adet hazır kek (Sade)
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yağ
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz az şeker
1 damla sakız
250 gr çilek

HAZIRLANIŞI
Hazır kekin iki parçasını da sütle ıslatın. Tencerenize yağı koyun ve unu ekleyip biraz kavurun. Üzerine sütü azar azar ilave edin topaklaşmaması için mümkünse çırpıcı ile karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca şekeri, vanilyayı ve sakızı ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşten alın. Ilıklaştığında yarısını kekin içine diğer yarısını kekin üstüne dökün ve üzerini çileklerle süsleyin. Çilek yerine arzu ettiğiniz başka meyvaları da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çilekli Scone


MALZEMELER
2 Su Bardağına Yakın Un
Bir Tutam Tuz
50 gr.Margarin
1.5 Çorba Kaşığı Toz Şeker
8 Çorba Kaşığı Süt
Süslemek için: Süt


HAZIRLANIŞI
Unu eleyin.Elediğiniz unun içine tuz ve oda sıcaklığındaki margarini katın. Malzemeyi yoğurmaya başlayın.Ardından şekeri ekleyin.Biraz daha karıştırıp sütü ekleyin.İyice yoğurduğunuz hamuru hafifçe unlanmış düz bir zemine alın.Merdane yardımıyla 2 cm kalınlığında açın.Çay bardağı yardımıyla 12 adet yuvarlak kesin.
Üzerlerine fırça yardımıyla süt sürün.Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.Fırının orta rafına koyup,180 derecede altın rengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkarıp enlemesine ikiye kesin.Soğumaya bırakın.Arasına krema sürün.İkiye bölünmüş çilekleri yerleştirip,servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çilekli Tart


MALZEMELER
Hamur Malzemesi:

200 gr un
150 gr margarin
1 limonun kabuğu
75 gr pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı

Üst Malzemesi:

350 gr çilek
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak doğradığınız margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yoğurun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarttıktan sonra, tart hamurunu 22-24 cm çapındaki bir kalıbına döşeyin. Birkaç yerlerinden çatalla delin. Orta hararetteki fırında hamur pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp, soğutun. Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp, tartın üzerine sürün. Son olarak çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Çilekli Tavuk Göğsü


MALZEMELER
1/2 paket margarin
3 fincan un
1 litre süt
8 yemek kaşığı şeker
vanilya
üstü için:
1/2 kg çilek
2,5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

HAZIRLANIŞI
Margarini ve unu kavurun daha sonra şekeri ve sütü yavaş yavaş ilave ederek kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıp ocaktan alın. 25 dakika kadar mikserle çırpın, son olarak vanilya ekleyin 5 dakika kadar daha çırpın.
üstü için: Çilekleri makineden geçirerek ezin içine şeker ekleyerek pişirin bu sırada 1 yemek kaşığı nişastayı sulandırıp eriterek çileğe yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Kaynadıktan sonra bu karışımı tavuk göğsünün üzerine dökün, soğumaya bırakın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [34/45] Önceki 32 33 34 35 36 Sonraki