Çilekli Mus


MALZEMELER
2 su bardağı çilek
5 adet yumurta
4 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI
1 bardak sütle birlikte krem şantiyi çırpın. Tatlının üstünü süslemek için birazını ayırın. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Sarılarını mikserle çırpıp içine 2 bardak çilek, eritilmiş margarin, vanilya ve krem şanti ekleyip çırpın. Yumurta beyazlarının içine de 1 tutam tuz atıp 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın. Çilekli yumurta sarılarını, iyice çırpılmış beyaza yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan çırpma işlemine devam etmelisiniz. Tatlıyı, kaselere eşit olarak paylaştırıp servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çilekli Pasta


MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi
2 paket vanilyalı puding
3 çorba kaşığı margarin
1 poşet kremşanti
250 gr.çilek(mevsim meyvesi olabilir;muz veya herhangibiri)

HAZIRLANIŞI
Uzun borcam kaba 2 sıra bisküvileri dizin üzerine vanilyalı pudingi tarifine göre hazırlayın içine margarini ekleyip bisküvilerin üstüne dökün. Üste l poşet kremşanti hazırlayıp üzerine dökün. En üste çilekleri ikiye bölüp üzerine sıralayın ve buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çilekli Pasta (6 kişilik)


MALZEMELER
300 gr. savoyer bisküvi
500 gr. çilek
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Bisküvileri, yuvarlak çukur bir kaba, altını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
Çilek ve pudra şekerini blendırda çekin.
Krem şanti ve sütü birlikte çırpın.
Kalıptaki bisküvilerin üzerine, bir kat krem şanti, bir kat çilek kreması koyup, üzerine tekrar bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerine kalan krem şantiyi yayın, üzerine çilek kreması sürün. Üstünü savoyer bisküvi ile kapatın.
Çilekli pastayı 2 - 3 saat buzlukta beklettikten sonra ters çevirerek bir servis tabağına alın.
Pastanın üzerini çilek kreması ile süsleyip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çilekli Pelte


MALZEMELER
4 su bardağı çilek
4 yemek kaşığı buğday nişastası
8 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Çileği yıkayıp süzün. Süslemek için 15 tane ayırın. Kalan çileği ve pudra şekerini blenderda ezin.
Nişastayı 1 bardak suyla eritip tencereye koyun. Püre haline getirdiğiniz çileği ilave edin. Karıştırarak pelteyi pişirin. Kaselere eşit miktarda boşaltın. Ayırdığınız çileklerle süsleyip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çilekli Pembe Panter


MALZEMELER
3 su bardağı çilek
1 paket çilek jölesi
1 bardak sıcak su
1 bardak soğuk su

HAZIRLANIŞI
Jöleyi küçük bir tencereye koyup 1 bardak sıcak su ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak bir taşım kaynatın. 1 bardak soğuk su ekleyip bekletin.
Uzun kek kalıbına çileği yerleştirin. Önce jölenin yarısını çileğin üstüne döküp 30 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarın, kalan jöleyi de ekleyip 3 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyip çilekle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [33/45] Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki