MALZEMELER
350 gr çilek
600 gr tuzsuz krem peynir
3 çorbakaşığı toz şeker
3-4 damla vanilya esansı
50 gram sade bisküvi
100 gram kepekli bisküvi
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Çilekleri ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra soğuk suda bekletin. Olgun çileklerin yarısını
ayırın. Kalanları bir kaba koyarak bir kaç dakika ateşe verin. Şekerin yarısını da içine kattıktan sonra iyice ezerek püre kıvamına getirin.
Önceden ayırdığınız çilekleri irice doğrayarak pürenin içine katın. Peyniri kalan şekerle iyice karıştırdıktan sonra vanilya esansını damlatın. Bisküvileri bir naylon torbanı içine doldurup oklavayla ezerek ufalayın.
Çilekli karışımın yarısını 4 kup bardağıa bşaltın. Üzerlerine peynirli karışımdan dökün. En üste bisküvilerden yerleştirdikten sonra aynı işlemi bir defa daha tekrarlayın. Üstünü çilek parçalarıyla süsleyip soğuk servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı tozşeker
6 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı tereyağ
3 adet damla sakızı
Süslemek için:
2 yemek kaşığı şam fıstığı tozu
2 su bardağı çilek
HAZIRLANIŞI
Tencerede sütü kaynatın. Tozşekeri küçük bir tavaya koyun. Kahverengi olana kadar kavurup süte ilave edin. Hızlı hızlı karıştırarak kaynatın. Tereyağ, dövülmüş damla sakızı ve irmiği koyup karıştırın. Koyu bir muhallebi kıvamı elde edin. Pişen muhallebiyi mikserde 5 dakika çırpın. Büyük çukur kaseyi mikserle kaplayın. Muhallebiyi döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Servis yapacağınız tabağa ters çevirin. Çilek ve dövülmüş şam fıstığıyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı çilek
1 paket jöle
HAZIRLANIŞI
Çilekleri yıkayıp, suyunu süzün. Kenarı yüksek, cam bir kaba dizin.
1 paket jöleyi, 2 çay bardağı suyla kaynatın. Karıştırarak, soğutun. Soğumuş jölenin yarısını çileklerin üzerine gezdirin. Dolaba koyarak, katılaşmasını bekleyin. Katılaşınca kalan jöleyi de üzerine döküp, dolapta bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 peket krem şanti
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı çilek
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Çileği yıkayın, süzüp mikserde ezin. Yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara ayırın.
Sarılarını 5 dakika çırpın, vanilya ekleyip 5 dakika daha çırpın.
Beyazlarına 1 bardak tozşeker ekleyip kar haline gelene kadar çırpın.
Kar haline gelmiş beyazların içine yavaş yavaş çırpılmış sarıları ekleyin. Sonra da çilekli krem şantiyi ekleyip çırpın.
Küçük kalıpları streçle kaplayın. Hazırladığınız karışımı eşit olarak paylaştırıp buzdolabında 3 saat bekletin.
Servis yapmadan 10 dakika önce servis tabağına ters çevirip koyun. Pudra şekeri ve çilekli sosla süsleyip servis yapabilirsiniz.
SOSUN TARİFİMikserde pudra şekeri ve çileği 5 dakika çırpıp dolapta bekletin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »