MALZEMELER
Hamuru için:
155 gr. un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
125 gr. tereyağı (soğuk olmalı)
İçine sürmek için:
75 gr. çilek marmeladı
Üzerini süslemek için:
60 gr. dövülmüş tuzsuz yeşil fıstık veya fındık
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içinde un, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini karıştıralım. Tereyağını ekleyip, yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için gerekirse un ilave edelim. İyice yoğurduktan sonra da hamuru ikiye bölelim. En az 30 dakika dinlendirelim. Şimdi hamurları 20 cm uzunluğunda rulo haline getirelim.
Sonra da ruloların ortasını kaşık yardımı ile çukurlaştırıp, ortasına da yol şeklinde marmeladı yerleştirelim. Öte yandan fırınımızı 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıtalım. İçini yumuşamış margarinle yağladığımız fırın tepsisinin içine iki rulomuzu da yerleştirelim. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim. Fırından hemen çıkarıp, henüz sıcakken iki parmak genişliğinde dilimlere ayıralım. Hatta bu dilimleri çaprazlama, verevine keselim. Sonra da üzerine fıstık veya fındık serpiştirip servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 kg toz şeker
1 kg olgun çilek
2 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Çilekleri bol suda iyice yıkayıp ,temizleyin. Çileklerin saplarını dikkatlice ayıklayın. Bir kat çilek, bir kat şeker olacak şekilde çelik bir tencereye dizin. Şekerin çileklerin suyunu çekip sulanması için bu şekilde bir gece bekletin.
Ertesi gün tencereyi ateşe oturtun, reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ilave edip, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp, ateşten alıdıktan sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı çilek
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı lor peyniri (tuzsuz)
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
3 yemek kaşığı toz şeker
Ayrıca: 12-14 top dondurma (istenilen cins olabilir)
HAZIRLANIŞI
Önce derin bir kaseye yıkayıp, ayıkladığımız ya da dondurulmuş çilekleri (taze ya da dondurulmuş çilek kullanabilirsiniz) aktaralım. Üzerine toz şekeri ekleyip, bu şekilde en az yarım saat bekletelim.
Öte yandan bir başka kasenin içinde lor peyniri, krema ve toz şekeri karıştıralım. Üzerine, bir tarafta bekleyen çilekleri ilave edelim. Sonra tüm malzemeleri bir blendera koyalım ya da mikserle iyice çırpalım. Tüm malzemeler iyice karışıp, püre haline gelecek. Sonra bu sosu, dondurma kuplarına yerleştirdiğimiz dondurmaların üzerine bolca gezdirelim.
Aslında bu sosu doğranmış meyve ve dondurma katlarının arasına, üstüne de gezdirerek daha zengin bir tatlı çeşnisi elde edebilirsiniz.
Unutuyordum, tepeye taze bir nane yaprağı yakışır!!!
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Yumurta Sarısı
100 gr Tozşeker
50 gr Su
300 gr Çırpılmış Kremşanti
200 gr Süzme Yoğurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
200 gr Çilek
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya
Süsleme İçin:
25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık
HAZIRLANIŞI
Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave edin. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpın. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritin ve sürekli karıştırarak kremaya ekleyin.
Çilekleri yıkayıp ayıklayın. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırın.
Pandispanyanın birini düz zemıne yerleştirip sağ tarafindan bir parça kesin. Diğer pandispanyanın ise sol tarafinı kesin. (İki pandispanyanın kesilmiş taraflarını birleştirince ikili bir kalp oluşacak.) Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırın.
Sağ tarafi kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alın. Sol tarafi kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturun. Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürün. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
2 poşet krem şanti
400 gr. çilek
2 - 3 yaprak jelatin
Sosu için: 300 gr. çilek
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı sütü 1 su bardağı toz şekerle karıştırıp kaynatın.
Ayrı bir kabın içinde 1/2 su bardağı şekerle yumurta sarısını çırpın. Sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Jelatinleri ufalayıp 1/2 su bardağı soğuk suda eritin.
Erimiş jelatini sütlü yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Soğumasını bekleyin.
Krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırpın. Küçük doğranmış çilekle birlikte sütlü karışıma ilave edin.
Hazırladığınız karışımı küçük kaselere boşaltın. Soğuması için 3 -4 saat buzdolabında bekletin.
Sosunu hazırlamak için, çilek ve şekeri blendıra koyup, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Çilekli bavaruazı ters çevirerek servis tabağına alın. Çilekli sosla birlikte servis yapın,
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »