MALZEMELER
70 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
70 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
55 gr pudra şekeri
170 gr un
25 gr kakao
50 gr pötibör bisküvi
Üzeri için gerekli olanlar:
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve margarini koyalım. Üzerine pudra şekerini ekleyip, bir çatal veya mikserin düşük devriyle 2 dakika kadar çırpıp, katı bir krema haline getirelim.
Sonra üzerine un ve kakaoyu ekleyelim. İster bir robotta ya da bir naylon torbanın içinde döverek un haline getirdiğimiz pötibör bisküviyi de yukarıdaki karışımın üzerine ilave edelim.
Yine mikserin düşük devriyle veya bir spatula ya da kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştıralım. Tüm malzemelerin birbiriyle karışıp, özleşmelerini sağlayalım. Bu arada fırına dayanıklı, küçük boy yani 25-30 cm çapında yuvarlak veya bu boyutlarda kare, dikdörtgen bir kalıbın içini iyice yağlayalım. Bunun için oda sıcaklığında iyice yumuşamış bir tatlı kaşığı kadar margarini, elle veya kağıt bir peçeteyi top yaparak kalıbın her tarafına sürelim. Bir pasta fırçası da kullanabilirsiniz. Ya da yağı iyice eritipte kalıbı yağlayabilirsiniz. Fırın kabımızın yağlama işi bittiğine göre artık kek hamurumuzu kalıba bir güzel yerleştirip, yayalım. Sonrada 175 dereceye ayarlı ve 10 dakika önceden ısıtılmış fırının orta gözünde 22-25 dakika kadar pişirelim. Hemen fırından çıkaralım ve ılınmasını bekleyip, küçük üçgenler şeklinde dilimleyelim. İstediğiniz biçimde de kesebilirsiniz. Sonra da kakao ve pudra şekerini karıştırıp, bir çay süzgecinin içine koyarak dilimlerin üzerine serpiştirelim. Soğuyunca servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Kabukları Çıkarılmış ve Fırında Kıtırlaştırılmış Badem
2/3 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 Su Bardağı Su
150 gr.Sütsüz Çikolata(Eritilmiş)
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak düz bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.Kabuğu çıkarılmış ve fırında kıtırlaştırılmış bademleri fırın tepsisine eşit olarak yayalım.Şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştıralım.Kısık ateşte kaynatmadan,ara sıra kabın kenarlarına yapışan şekerlerden kurtarmak için fırçayla temizleyerek,karıştıralım.Şeker eriyince karışımı kaynatalım.10-15 dk.karışım karamel rengi alana dek pişirmeye devam edelim.
Hazırladığımız karameli hemen bademlerin üzerine dökerek katılaşmaya bırakalım.Kıtırları küçük küçük veya küçük parçalara kıralım.Çikolatayı küçük,ısıya dayanıklı bir kaba alalım.Su dolu başka bir kabın içine oturtup,ocakta yavaş yavaş karıştırarak eritelim.Kabı ocaktan alalım.Kıtırların uçlarını çikolataya batıralım.Alüminyum folyo kaplanmış bir tepside donmasını bekleyelim.
Öneri:Çikolata ve bademli kıtır,servis yapılmadan 2 gün önce hazırlanabilir.Kuru ve hava almayan bir yerde,yağlı kağıda sarılmış olarak saklayabilirsiniz.Dilerseniz çikolata ve bademli kıtırı yanında eritilmiş çikolata sosuyla servis yapabilirsiniz.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket çilavlık pirinç (kişi başına ½ bardak hesap edilir)
1,5 litre su
3 kaşık tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinç akşamdan ıslatılır (veya 4-5 saat önce) su kaynatılır. Kaynayan suya daha önceden ıslatılmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç atılır. 1-2 defa kevgir ile karıştırılır ve 6 dakika pişirilir. 6 dakika sonra hemen kevgire alınıp süzülür, üzerine 1 bardak soğuk su gezdirilir ve tekrar bir tencereye alınır. Üzerine hafifçe kızdırılmış yağ ilave edilir. 1-2 defa çevrilip demlenmeye bırakılır ve sıcak olarak servis yapılır.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak çiğ köftelik bulgur (yarma)
6 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tepsiye bulguru koyun. 1 bardak su ile bulguru ıslatıp, 10 dakika bekletin. Yumurta ve tuz ekleyip, yoğurun. Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Bulgur hamurundan, fındık kadar parçalar koparın. Elinizin şeklini alacak şekilde köfteler yapın.
Kaynayan suya 1 kaşık tuz atın. Hazırladığınız köfteleri de ekleyerk, makarna haşlar gibi 10 dakika haşladıktan sonra süzün. Sarmısakları dövün, yoğurtla karıştırıp, köftelerin üzerine gezdirin. Tereyağını pul biberle kızdırıp, üzerine dökün. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
yumurta
yoğurt
sarımsak
margarin
toz kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Genişçe bir sahanın yarısına kadar su koyun, tuz ilave edin ve normal ateşte
kaynatın. Kaynayan suyun içine istenildiği kadar yumurta kırın ve kapağı
kapatarak kayısı olana kadar bekleyin.Sarımsakları döverek yoğurtla karıştırın.Tabaklara önce sarımsakla yoğurdu koyun üzerine pişen yumurtaları
kevgirle süzerek yerleştirin.Harlı ateşte margarini eritin toz kırmızı biberi ilave edin ve biber yanmadan yumurtaların üzerinde gezdirin.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »