MALZEMELER
150 gr ÇUKULATA
150 gr TEREYAĞ
150 gr TOZ ŞEKER
3 YUMURTA
2 MUZ
100 gr UN
2 kaşık KABARTMA TOZU
HAZIRLANIŞI
Çukulata + Tereyağ + Toz Şekeri beraber teflon tavada eritip üzerine 3 yumurta ve iri parçalanmış muzu ekleyin. 2 kaşık kabartma tozu ve 100 gr UN ilave edip yağlı kağıt konmuş kalıba aktarıp 45 dakika pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gr. tereyağ
Süt
4 su bardağı krema
150 gr. kahverengi çikolata
2 yemek kaşığı bal
4 yemek kaşığı badem
HAZIRLANIŞI
Kek kalıbına yağlanmaz kağıt serin.
Orta boy tencerede tereyağını eritin. Süt, bal, tozşeker ve krema ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca ateşin altını açın, sos karamel rengini alana kadar hızlı hızlı karıştırarak pişirin. Şekerlemeyi kalıba döküp buzdolabında 3 saat donması için bekletin.
Hazırladığınız sosu, dolapta beklettiğiniz şekerlemenin üstüne döküp bademlerle süsleyin. 2 saat kadar dolapta beklettikten sonra çıkarın ve kare şeklinde dilimleyip servis yapın.
SOSUN TARİFİTencerede süt ve kakaoyu kaynatın. Tozşeker, tereyağ ve mısır nişastası ilave edin. Karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamı elde ettikten sonra mikserle çırpın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay fincanı su
100 gr badem krokan
3 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
1/2 çay fincanı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Su ile şekeri 10 dakika kaynatın, kakao ve çikolata ilave edip, ateşten alın. Yumurta sarılarılarını teker teker mikserle çırpıp, çikolataya yedirin ve karışıma katın. Soğuduğunda, kar haline getirdiğiniz yumurta akları ile karıştırıp, krem şanti ilave edin. Havanda dövülmüş badem krokanı kanşıma katın ve tüm karışımı kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı portakal ve incir şekerlemesi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet limonun rendesi
1 su bardağı soğuk süt
3 adet yumurta akı
1 kutu krem şanti
Sos malzemesi :
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı kakao
10 yemek kaşığı toz şeker
3 çorba kaşıığı mısır nişastası
HAZIRLANIŞI
Yumurta akları ve şekeri mikserle çırpıp, kar haline getirin. Diğer bir kapta toz krem şantiye soğuk sütü azar azar ilave edip, mikserle krema haline getirin. Buna çırpılmış yumurta akları, limon rendesi ve şekerlemeleri ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir kasenin içini ince bir naylonla döşeyin ve içine bu karışımı boşaltıp, buzlukta dondurun. Çikolata sosu için hazırladığınız tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelene dek ateşte pişirin. Kalıptan çıkarttığınız parfeyi dilimleyin ve üzerine sıcak çikolatalı sos döküp, servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 çay bardağı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
1 adet pandispanya (dikdörtgen şeklinde)
4-5 adet kiraz şekerlemesi
3/4 su bardağı toz şeker
150 gr çikolata
hazır krema
Sos için:
2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı toz şeker
6 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
1 çorbakaşığı beyaz şarap (tatlı bir likör de olabilir)
2 tatlı kaşığı kakao
3 çay fincanı kahve
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Tereyağını (veya margarini) oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletip,yumuşatın. Yağı bir kabakoyup krema halini alıncaya kadar ısıtın. . Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu ve likörü katın. İyice, yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
Pandispanyayı, üç kat olacak şekilde kesin. Pandispanyanın en alt katını filmle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin. Bir fincan kahveyle biraz likörü karıştırıp bunu ilk pandispanya katının üzerine gezdirin. Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini koyun. İlk katta yaptığınız işlemi yineleyin. Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da daha öncekiler gibi ıslatın. Tatlıyı buzdolabına, soğumaya bırakın.
Ezip, ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirerek eritin. Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek cikolatanın üzerine dökün. 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kalıba dökün. Mümkün olduğu kadar hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın. Bir bıçak yardımıyla yüzeyini kare kare e çizin ve yeniden 25 dakika kadar buzdolabına koyun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »