Çikolatalı kurabiye


MALZEMELER
6 kişilik
3 çay bardağı un
1/2 çay bardağı kakao
1 çay kaşığı vanilya
3,5 kahve fincanı margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta sarısı
1 su bardağı erimiş çikolata
süs için:
krem şanti ve gıda boyaları


HAZIRLANIŞI
Kakao, un ve pudra şekerini karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve margarin ile yumurta sarılarını ekleyerek yoğurun. Hamuru yağlı kağıda sararak yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin. Sonra hamuru 1 cm kalınlığında açın ve kalıplarla kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Pişmiş kurabiyeleri erimiş çikolataya batırın, soğumaya bırakın. Üzerlerini gıda boyaları ile renklendirilen krem şanti ile süsleyin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Çikolatalı Kurabiye


MALZEMELER
200 gr.Un
100 gr.Fecola
20 gr. Kakao
80 gr.Margarin
120 gr. Şeker
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
2 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
Süt
Tuz


HAZIRLANIŞI
Un,nişasta,kakao,şeker ve mayayı karıştırın.Ortasını havuz gibi açın.Yumurtayı, 80 gr.küp küp kesilip,yumuşatılmış margarini,vanilyayı ve 5 çorba kaşığı soğuk sütü koyun.Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin.Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 mm kalınlığında açın.Bisküvi kesecikleriyle dilediğiniz şekillerde kesin.Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin,yağlayın. Üzerine kurabiyeleri dizin.180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk.pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çikolatalı Kurabiye


MALZEMELER
1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

Muhallebisi için:
140 gram sütsüz çikolata
1 yumurta
1 bardak toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
2 bardak süt
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Yumuşamış margarini sıvıyağla karıştırın. Toz şekeri ilave edin. Yoğurt, kabartma tozu ve vanilyasını da katıp karıştırın. Unu, azar azar ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getirin. Hamuru bir kenarda 20 dakika bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgahın üzerinde açın. İçine soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamuru ortaya doğru katlayarak yuvarlak top şekli verin. Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralayın. Üstüne yumurta sarısını sürün. 175 derece fırında 20 dakika pişirin.

Muhallebi:
Süt, kakao ve çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyene dek kaynatın. Küçük bir kapta un, vanilya, toz şeker ve yumurtayı çırpıp bekletmeden çikolatalı karışımın içine ekleyin. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Soğuyuncaya dek mikserle çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çikolatalı Midye Krep


MALZEMELER
4 adet yumurta
1 bardak un
1 bardak süt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı şokella
Sıvıyağ
Tuz

HAZIRLANIŞI
Yumurta, 1 bardak su, süt, un ve tuzu mikserde çırpıp krep hamurunu hazırlayın. Teflon tavayı ısıtıp tereyağ sürün. Fazla yağı peçeteyle alabilirsiniz. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe alın, tavaya yayın. Alt tarafı kızarınca ters yüz edin. Kalan karışımı aynı şekilde hazırlayın. Kreplerin içine şokella sürüp ikiye katlayın. Tavaya sıvıyağ koyup çikolatalı krepleri kızartın. Üzerine pudra şekeri döküp sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çikolatalı Muhallebi


MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı mısır unu
6 yemek kaşığı toz şeker
4 bardak süt
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Tereyağını ertini. İçine mısır ununu atın. Yavaş yavaş karıştırın. Toz şeker ve sütü ilave ederek, muhallebiyi pişirin. Altını kapatıp, vanilyayı koyun. Muhallebi tabaklarına paylaştırın.
Hazırladığınız çikolatalı sosu soğumuş muhallebilerin üzerine dökün.

SOSUN TARİFİ
Sosu için yağı eritin. Yumurtayla birlikte mikserde karıştırın. Pudra şekeri, kakao ve nescafeyi ilave edin. 5 dakika çırpın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [25/45] Önceki 23 24 25 26 27 Sonraki