Çikolatalı Kek (8 Kişilik)


MALZEMELER
4 Yumurta
200 gr. Margarin
3 Çorba Kaşığı Kanyak
1 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Şeker
200 gr. Bitter Çikolata
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Kekun
2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
4 Çorba Kaşığı Kakao
4 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Badem
1 Çorba Kaşığı İri Çekilmiş Çamfıstığı
2 Çay Kaşığı Tarçın
3 Parça Karanfil
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu


HAZIRLANIŞI
Eritilmiş margarin ve bir bardak toz şekeri iyice çırpın. Çırpılmış şekerli yağa 4 yumurtanın sarısını ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yumurtaların akını beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpın, sonra diğer karışıma ilave edin ve yeniden karıştırın.
Başka bir kapta unu, kekunu, 2 kaşık kakao?yu ve kabartma tozunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek yeni karışımınız kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin.
Son olarak rendelenmiş çikolata, tarçın, karanfil, badem ve çam fıstığını ekleyerek karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyarak 170 derecelik fırında 45- 50 dakika pişirin.
Kekin üzerine dökmek üzere, 2 kaşık kakao, nişasta,1/2 su bardağı şeker ve 1 su bardağı sütü bir tencerede ağırlaşana kadar kaynatın. Fırından çıkardığınız kek biraz soğuduktan sonra sosu ılık ılık üzerine dökün.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çikolatalı Kek - I


MALZEMELER
250 gr un
225 gr şeker
200 gr margarin
4 adet yumurta
100 gr çikolata
1 paket kabartma tozu
100 gr iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı portakal suyu

HAZIRLANIŞI
Şeker ve yağı iyice kanştırıp, yumurtaları birer birer ilave edin, kalan malzemeyi de karıştırıp kalıba koyun. Kısık ateşte, 70 dakika kadar pişirin. Üzerini eritilmiş çikolata ve ceviz ile süsleyip, servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çikolatalı Kek -II


MALZEMELER
250 gr un
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
125 gr pudra şekeri
90 gr bitter çikolata
2 çay kaşığı karbonat

HAZIRLANIŞI
Margarin ve şekeri krema haline getirin, yumurtaları ilave edip, krema iyice hafifleyinceye dek çırpın. Su buharına tutup, erittiğiniz çikolatayı, biraz soğutup buna katın. Un ve yoğurdu azar azar, ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yağlayıp, unladığınız bir kalıba boşaltın ve orta hararetli fırında 35-40 dakika pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çikolatalı Kiş


MALZEMELER
125 gr margarin
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kase vişne
2 çay kaşığı tarçın
100-150 gr çikolata (bitter)
2 adet yumurta
1 kutu krema
3 dilim ufalanmış kuru ekmek
Üzeri için: 1 avuç iri kıyılmış ceviz


HAZIRLANIŞI
Kalıbı yağlayıp üzerine toz şekeri serpin. Hamur malzemelerini koyun. Hamur yapın. (ince olsun) Kalıbın kenarlarına yüksek şekilde yerleştirin. Kuru ekmeklerin birazını hamurun üzerine ufalayın. Üzerine vişneleri, kıyılmış cevizi, kalan ekmekleri koyun. Tarçın, toz şeker serpip parça parça çikolataları üzerine kırın.
2 yumurtanın sadece sarısını bir kutu krema ile çırpın. Malzemelerin üzerine döküp önceden ısıttığınız fırına koyun. Üzeri pembeleşene kadar pişirip sıcak olarak servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Çikolatalı Kup (1 Kişilik)


MALZEMELER
1 Paket Krema (küçük)
3 Top Çikolatalı Dondurma
Bir Miktar Bitter Çikolata


HAZIRLANIŞI
Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun.
Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın. Kremayı huniye doldurun. Yanlardaki boşluklara sıkın. Üzerine eritilmiş çikolata döküp, servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [24/45] Önceki 22 23 24 25 26 Sonraki