MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Un
175 gr. Margarin
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kakao
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak,margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın.
Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin.
Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırından alıp soğuduktan sonra servis yapın.
Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Çay Bardağı Un
1/2 Çay Bardağı Kakao
3.5 Kahve Fincanı Margarin
1.5 Çay Bardağı Pudra Şekeri
3 Yumurta Sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Erimiş Çikolata
Gıda boyaları ve krem şanti (SüsIemek için)
HAZIRLANIŞI
Un, kakao, varıilya ve pudra şekerini harmanlayın.
Ortasını havuz gibi açarak yumurta sarıları ve margairni ilave edip yoğururı. Hamuru yağlı kağıt veya alüıminyum folyoya sararak ılık ortamda 1 saat dinlenmeye bırakın.,
Dinlendirdiğiniz hamuru 1 cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekildeki kalıpla keserek yağlanrrıış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp erimiş çikolataya batırarak soğumaya bırakın.
Kurabiyelerin üzerlerine gıda boyaları ile ve krem şantiyle süsleyin
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
l00 gr Margarin
100 gr Bitter Çikolata
1,5 Su Bardağı Un
200 gr Ceviz
HAZIRLANIŞI
Margarini ve çikolatayı küçük bir kapta karıştırarak kısık ateşte eritin. Yumurtaları şekerle birlikte mikserle iyice çırpın.
Çikolatalı karışımdan 4 çorba kaşığı içine ekleyin. Unu içine eleyip karıştırın. Kalan çikolatanın içine iri kıyılmış cevizleri ekleyin.
Küçük bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.Üzerine karışımı dökün. Çikolatalı cevizli karışımı üzerine yayıp 200 derecede ısıtılmış fırında l5-20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca sertleşmeden dilimlere ayırıp soğumaya bırakın. Servise sunun
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
40 adet kakaolu bisküvi
4 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 su bardağı vişne (kompostodan çıkarılmış olmalı)
3 paket krem peynir
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri blenderda toz haline getirin. Yağ erittiğiniz tavaya bisküvileri koyun, yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hazırladığınız karışımı tart kalıbına, kenarlardan 3 parmak yükselterek yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Bu arada 2 yumurta, şeker, kakao, eritilmiş margarin, krem peynir, yarım limonun suyu ve vanilyayı mikserde 10 dakika süreyle çırpın. Tart hamurunun üstüne vişne tanelerini yerleştirin, hazırladığınız karışımı dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 2 saat buzdolabında bekletin. Krem şantiyle süsleyip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
20 adet iri çilek
1 paket siyah çikolata
1 paket sütlü çikolata
HAZIRLANIŞI
Çilekleri yıkayın. Bir telin üzerinde sularının iyice süzülmesini bekleyin. Yapraklarını kopartmayın. Çikolataları ayrı ayrı küçük kapların içine alıp, benmari usulü (çikolataların içinde bulunduğu kapları kendilerinden daha büyük, içi su dolu bir tencereye oturtup, ocağın üzerine koyun) eritin. Eriyen çikolataları kenara alın. Hızlı hızlı 2-3 dakika karıştırın. Çilekleri saplarından tutarak, dik vaziyette yarısına kadar sosa batırın. Tel süzgeçin üstünde donmasını bekleyin.
Tabağa bir siyah çikolatalı, bir sütlü çikolatalı olarak dizin. Soğuk bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »