Çam Kurabiyesi (12-14 adet)


MALZEMELER
125 gr Margarin
2/3 Su Bardağı Pudra Şekeri
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Paket Vanilya
2 Su Bardağı Un
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak fırını 160 derecede ısıtın.Yağ, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı küçük bir kapta karıştırın. Hafif bir krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın.
Unu eleyerek kaba alın. Küşüzümlerini ilave edin. Yumuşak bir hamur haline gelene dek karıştırın. Hafifçe unlanmış bir zeminde yumuşak hareketlerle yoğurun.
Hamuru ikiye bölün. Hamurun yarısını iki yaprak yağlı kağıdın arasına koyun. İnce bir hamur haline gelene dek açın. İkinci hamuru da aynı şekilde açın. 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Şekilli kalıplar kullanarak hamuru kesin. Fırının en üst rafında 20 dakika pişirin. Çıkarttıktan sonra 5 dakika tepsinin içinde bekletin. Daha sonra tepsiden alıp, servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Çamlıca Salatası


MALZEMELER
1 adet göbek marul (atom)
1 adet tavuk göğüs eti
5-6 dilim jambon
1 yemek kaşığı ketçap

HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı iyice yıkayıp, dörde bölün ve sirkeli suda bekletin. Haşlanmış göğüs etini varsa, derisinden ve kemiklerinden ayırın, iri iri didikleyin. Jambonu ince uzun şeritler halinde dilimleyin. Göbek marulu süzdürüp, servis tabağına alın, bir bıçak yardımıyla marulun ortasını oyun ve tavuk parçalarıyla jambon dilimlerini tam ortaya yerleştirin. Ketçap ve hardal sos gezdirerek, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Cantık Tava Lokumu


MALZEMELER
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz maya
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
150 gr eritilmiş zeytinyağlı margarin

Harcı için;
200 gr kıyma
3 adet patates
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup, maya eriyene kadar elinizle karıştırın. Üzerine yoğurt, sıvıyağı ve tuz ilave edip, karıştırmaya devam edin.
4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup, yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru, mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin.
Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin. Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın.
Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın.
Elinizi sıvıyağa batırarak, mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın.
Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp, içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın.
Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin.
Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin.
180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çarçabuk Bir Fanfin Makarna


MALZEMELER
1 paket penne makarna
7-8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet orta boy kuru soğan
1-2 diş dövülmüş sarmısak
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Öncelikle soğanı çok ince ince yemeklik doğrayalım. Sarmısağı dövelim.
Geniş ve derin bir makarna tenceresinin içine 7-8 su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başlar başlamaz tuzunu atalım. Penne makarnamızı suya ekleyelim ve bir tahta kaşıkla karıştıralım. Yine ara sıra karıştırma işini ihmal etmeden 8-10 dakika kadar makarnayı pişirelim. Süzdürüp bir kenara koyalım. Şimdi de sosu hazırlamaya başlayalım. Aslında en doğru zamanlama bir tarafta makarna haşlanırken öte yandan da sosu yapmaktır. Sonuçta ikisi de aynı zamanda pişip, hemen sıcağı sıcağına birbirleriyle harmanlanır. Sos için geniş veya derin bir tava ya da yabancıların kaserol (casserole) dedikleri uzun saplı ufak tencereye sıvıyağı koyup, hemen dövülmüş sarmısakla ince kıyılmış soğanları ekleyelim. Bir tahta kaşıkla karıştırarak, soğanların rengi iyice sararıncaya kadar 5-6 dakika kavuralım.
Öte yandan sosun daha düzgün ve homojen yapıda olması için, derin bir tasın içinde; krema, et suyu, un, tuz, karabiberi çatalla iyice çırpalım ve kavrulan soğanların üzerine aktaralım. Yine tahta kaşıkla sürekli karıştırarak sosumuz katılaşıp, koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştıralım. Zaten sos kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altını söndüreceğiz. Hemen sıcakken haşlanmış makarnaları sosun içine ekleyip, fazla ezmeden hafifçe karıştıralım. Eğer varsa parmesan peyniri rendesini ilave edip hatta çok ince kıyılmış maydanozla da karıştırabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çarçabuk Bir Pasta Kreması


MALZEMELER
1 su bardağı dolusu tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı hazır çiğ süt kreması
2 su bardağı ananas suyu veya portakal suyu
Yarım su bardağı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Yukarıdaki tüm malzemeleri bir blender ya da mikser yardımıyla iyice çırpalım ve kekin üzerine, etrafına sürelim. Sonra da taze meyvelerle süsleyelim. Ama servise sunmadan önce mutlaka buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Hatta yanına dondurma topu koyarak da ikram edebilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [2/45] Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki