Çiğ Köfte


MALZEMELER
500 gr. yağsız kuzu eti
2 bardak ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pul biberi 1 yemek kaşığı ılık suda bekletin.
İnce bulguru büyük bir tepsiye koyun. Üstüne rendelenmiş domatesleri koyup bulguru karıştırın. 10 dakika bekletip içine çok ince kıyılmış kuru soğan, salça, karabiber, kimyon ve tuz ilave edip bulguru yoğurun. Elinizi buzlu suya batırıp 20 dakika süreyle, bulgur yumuşamaya başlayana kadar yoğurun. Kıymayı ilave edip 20 dakika daha yoğurun. İçine suyu süzülmüş pul biberi ve zeytinyağını ekleyip 5 dakika daha yoğurun. Köfteleri şekillendirip üzerine maydanoz kıydıktan sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çiğ Sebze İçin Sos veya Dip


MALZEMELER
1 demet maydanoz (ayıklanmış)
5-6 adet ançuez (bir çeşit balık konservesi, salamurasıdır)
3 diş sarmısak (dövülmüş)
1 dilim bayat ekmek (kabuğu çıkarılacak)
2 adet haşlanmış katı yumurta
2-3 adet orta boy salatalık turşusu
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Yukarıda saydığımız malzemelerin hepsi bir mutfak robotuna aktarılır ve iyice püre haline gelinceye kadar çekilir.
Böylece hazırladığımız sosu kaseye boşaltıp, çiğ sebzelerle beraber servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Çiğdem Güngörün Tarifi


MALZEMELER
1 tavuk göğsü
1 küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı pirinç
1+1 çay bardağı kaşar peyniri
1/2 çay bardağı beyaz peynir
Karabiber ; pul biber , az miktarda kekik , kimyon ve tuz
3 yumurta
1 su bardağı galeta unu

HAZIRLANIŞI
Tavuk ve patates ayrı ayrı haşlanır. Tavuklar ufak parçalar halinde didiklenir. Patates püre haline getirilir ve diğer malzemelerle birlikte hepsi karıştırılır. (geriye sadece 2 yumurta; 1 çay bardağı kaşar ve galete unu kalır) Tamamı güzelce yoğurulur. Ve seraya uzun köfteler halinde sarılır. Bunlar 2-3 saat buzdolabın bekletilir. Daha sonra 2 yumurta, kalan kaşar peyniri ve bir parça tuz işle çırpılır. Hazırlanmış olan uzun uzun köfteler kare kare kesilir. Yumurtalı harca batırılır. Arkasından Galete ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Ciğer Pakistan Usulü (4 Kişilik)


MALZEMELER
750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ


HAZIRLANIŞI
Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar bekletiniz.
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.

Kategori: Sakatat Yemekleri.

Yukarı Git »

Ciğer Pate


MALZEMELER
1 kg tavuk ciğeri
100 gr çiğ krema
1 çorba kaşığı konyak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet bir küçük soğan
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün. Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin.Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [18/45] Önceki 16 17 18 19 20 Sonraki