Cevizli ve Ballı Kurabiye (8 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
3 Adet Yumurtanın Sarısı
1/2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Bal
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiği Kadar Un


HAZIRLANIŞI
Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın.Üzerine azar azar un serperek,margarini parmak uçlarıyla una yedirin.Margarin ve un özleştikten sonra 1 su bardağı pudra şekerini,3 adet yumurtanın sarısını,yarım su bardağı sütü,1 çorba kaşığı balı,1 paket kabartma tozunu ilave edin(gerekirse un ekleyin).
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hamuru birkaç dakika dinlendirin.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizde yuvarlayarak,şekil verin.
Hamurları önce yumurta akına batırın.Sonra da dövülmüş cevize bulayın.Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 35 dk.pişirin,servis yapın.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Cheese Cake


MALZEMELER
5 yemek kaşığı margarin
3,5 paket piknik bisküvi
1 çay kaşığı tarçın

Krema İçin;
4 adet yumurta
1 paket krem peynir
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı vanilyalı puding (toz halinde)
5 yemek kaşığı toz şeker


HAZIRLANIŞI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Ayrı ayrı 5?er dakika çırpın. Sarıların içine krem peyniri, süzme yoğurdu, kremayı, toz pudingi ve toz şekeri atıp, karıştırın. Beyazları içine ekleyip, karıştırın. Kenarda bekletin.
Donmuş vişnenin üzerine su ilave edin. 5 dakika kaynatın. Taneleri ayırın. Suyunun içine şekeri ve nişastayı ilave edin. Muhallebi gibi pişirin.
Piknik bisküvilerini yağ ve tarçınla birlikte blenderda ufalayarak, hamur yapın. Kelepçeli kek kalıbına kenarlarını da kapatacak biçimde hamuru yayın. Kremayı üzerine dökün. 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra vişne tanelerini dizin. Vişne sosunu kaşıkla her tarafına sürün.
Dolapta 4 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Chester


MALZEMELER
250 gr. margarin
1 fincan sıvıyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kesme şeker kadar toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 adet yumurtanın sarısı
Un

HAZIRLANIŞI
Sıvıyağı ile sirkeyi karıştırın. Margarini ufak ufak kesin. Kabartma tozunu, şekeri ve tuzu içine katın. 2,5 bardak rendelenmiş kaşarı ilave edin. Aldığı kadar unu yavaş yavaş karıştırın. Yumuşak bir hamur yapın.
Hamurdan ufak parçalar alıp, incecik açın. Kalıpla şekillendirin. Üzerine yumurta sarısını sürün. Rendelenmiş kaşarla süsleyin.
150 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Chimichanga


MALZEMELER
4 kişilik
400 gr tavuk
2 adet yufka
1/2 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı domates suyu
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı un
1/2 su bardağı su
acı biber sosu
1/2 su bardağı krema
kırmızı biber
tuz
karabiber
200 gr kaşar peyniri rendesi
sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Tavuğu haşlayın ve soğuttuktan sonra didikleyin. Domates suyunu kaynatın. margarin, salça ve unu ekleyin. Karabiber, kırmızı biber, tuz ve suyuda ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Tavuk parçalarını içine atın. Yufakaları bir tabak yardımıyla yuvarlak kesin. Kürdanla tutturarak yağda kızartın. Üzerini kaşar rendesiyle kaplayın ve fırına koyun. Kaşarlar eriyince fırından alın ve üzerlerine acı sos dökün. Birer çay kaşığı krema da koyun, kıvırcık salata ile doldurulmuş tabağa yerleştirin. Üzerine de tavuklu harçtan koyun.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Çiçek Böreği


MALZEMELER
3 Adet Yufka
2 Adet Yumurta Akı
150 gr Beyaz Peynir
1/2 Demet Maydanoz
Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Yufkaları düz ve temiz bir zemine üst üste dizelim. Bir su bardağı ile keserek yuvarlaklar çıkaralım. Küçük bir kapta yumurtaların aklarını beyaz peyniri, ince kıyılmış yarım demet maydanozu karıştıralım.
5 adet yuvarlak yufka parçasını alalım. Her yuvarlağın orta yerine peynirli harçtan bir miktar koyalım ve üst üste dizelim. En Üstteki yuvarlağın üzerini boş bırakalım. Yuvarlak parçaların orta yerine parmağımız ile bastıralım.
Çiçek şeklini alan parçaların bütünlüğünü bozmadan bol, kızgın yağda kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkaralım. Sıcak olarak servis yapalım.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [16/45] Önceki 14 15 16 17 18 Sonraki