Cevizli, Tulum Peynirli Salata


MALZEMELER
Mevsim yeşillikleri
4-5 dal maydanoz
4- 5 dal dereotu
3-4 dal taze nane ya da l tatlı kaşığı kuru nane
2 dal yeşil soğan
4 dilim İzmir tulumu
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
l çay kaşığı hardal
l kahve fincanı ılık su

HAZIRLANIŞI
Tüm yeşillikleri iyice yıkayıp doğrayın. Arzu ederseniz ağız tadınıza uygun yöresel otları da katın. Tulum peynirini pane edin. Yeşilliklerle tulum peynirini ve ceviz içini karıştırın. Ilık suyla incelttiğiniz hardalı üzerine gezdirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Cevizli Üzümlü Dilimleri


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
1 su bardağı üzüm
10 adet taze kayısı
1 adet portakal

Kek için:
3 adet yumurta
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI
Üzümü ılık suda bekletin.
Mikserde margarin ve toz şekeri çırpın. Yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyin. Fırına dayanıklı, yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
İri dövülmüş ceviz, fındık, doğranmış kayısı, üzüm, portakal suyu ve tarçını karıştırın. Hazırladığınız karışımı kekin üstüne eşit şekilde yayın. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Kremayla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Cevizli Üzümlü Kek


MALZEMELER
4 adet yumurta
5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Yağ ve şekeri karıştırıp, yumurtaları ilave edin. Şeker eriyince diğer malzemeleri de katıp, karıştırın. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, fırın tepsisine dizin ve orta hararetli fırında pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Cevizli Üzümlü Kek


MALZEMELER
3 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı süt
8 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 kahve fincanı çekirdeksiz üzüm
1 çay bardağı ceviz.
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi


HAZIRLANIŞI
Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin. Üzerine sütü ilave edin. Unu eleyin. Dövülmüş cevizleri ve üzümleri karıştırın.
Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servise sunun.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Cevizli Üzümlü Tatlı


MALZEMELER
4 yufka
200 gram ceviz
100 gram kuru üzüm
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
3 elma
2 kahve fincanı pudra şekeri
Kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür. Üzüm yıkanır, ayıklanır. Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır. Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir. Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır. Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır. Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir. Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [15/45] Önceki 13 14 15 16 17 Sonraki