Çabuk mantar çorbası


MALZEMELER
2 torba kuru mantar
500 gr. soğan
1 kırmızı, 1 sarı ve 1 yeşil dolmalık biber
2 diş sarmısak
6 yemek kaşığı soya yağı
1/2 lt hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
100 gr. rendelenmiş eski kaşar peyniri
Biraz maydanoz
Bir çorba kaşığı Ameriksn soya unu

HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayın. 1/4 lt. suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde dograyın. Sarmısağı ince doğrayın. 3 yemek kaşığı soya yağını bir tencerede ısıtın. Sebze ve saımısağın yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 dk. kadar pişirin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada ısıtın. Ekmekleri ve arta kalan sarmısağı içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Çabuk Spagetti


MALZEMELER
6 adet olgun domates
400 gr çubuk makarna
1 demet fesleğen
2 diş sarmısak
zeytiğnyağ
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye küp şeklinde doğradığınız domatesleri, zeytinyağı, sarımsakları, fesleğeni, tuz ve biberi kayup pişirin.
Diğer tarafta makarnaları, bol tuzlu suda 12 dakika kadar haşlayıp, süıün. Süzdüğünüz makarnaları servis tabağına koyun, üstüne de hazırladığınız domatesli sosu döküp servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Cafe Cadde Salatası


MALZEMELER
1 adet göbek salata
½ kırmızı lahana
2 yemek kaşığı kapari
1 adet orta boy ton balığı
2 yemek kaşığı mısır (konserve veya haşlanmış)

HAZIRLANIŞI
İlk olarak göbek salatayı yıkayalım ve elle 4-5 cm ebatlarında parçalara ayıralım.
Öte yandan kırmızı lahanayı da ince ince kıyalım.
Geniş ve derin bir salata tabağını önümüze alalım ve altına marulları yerleştirilip, üzerine ve tam ortaya doğru kırmızı lahanaları oturtalım.
Kırmızı lahanın üzerinden aşağıya doğru suyu süzülmüş konserve ton balığını aktaralım.
Öte yandan mısır taneleri ve kaparileri de salatanın üzerine rastgele dağıtalım.
Bir tarafta da sosu hazırlamak için bir kasenin içine zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyerek bir çatalla iyice çırpalım. En son aşamada bu sosu salatanın üzerine gezdirip servise sunalım.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Çağ Kebabı


MALZEMELER
1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet soğan
100 gr yoğurt
yeterli miktarda lavaş ekmeği
4 adet domates
6-7 adet yeşilbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin. Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik doğranmış soğanı karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyede 24 saat bekletin. Bir günün sonunda, yaprak halindeki etleri, kebabın özelliği olan şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Pişen kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek, çağ kebabına mahsus küçük şişlere takarak, yanında yine ateşte pişmiş, domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Çalı Fasulyesi


MALZEMELER
1 kg. çalı fasulyesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 adet domates
6 adet kesme şeker
Tuz

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın. Her birini uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün. Suda bekletin.
Tencerenin içine soğanı iri halkalar şeklinde doğrayın. Domatesi üçe bölüp, tencereye sıralayın. Üzerlerine fasulyeleri güneş gibi yan yana dizin. Tuzunu, şekerini atın. Zeytinyağını gezdirin. Üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte 60 dakika pişirin.
Ters çevirerek servis tabağına alın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/45] 1 2 3 4 5 Sonraki