Büyük Pizza (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Su Bardağı Domates Sosu
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
1 Adet Domates
1 Su Bardağı Suyu Süzülmüş Mısır
1 Su Bardağı İnce Kıyılmış Jambon veya Salam


HAZIRLANIŞI
Fırını 220 dereceye ayarlayın. Büyük bir fırın tepsisini hazırlayın. Unu ve tuzu eleyin. Margarini küp küp kesip ilave edin. Bu arada mayayı, şekerli ılık suyun içinde eritip, bir süre kabarmasını bekledikten sonra karışıma ilave edin.
Yoğurarak yağı hamura yedirin. Sütü ilave edin. Gerekirse yine süt ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Tepsinin üzerinde 34 cm çapında yuvarlak oluşturacak şekilde açın. Hamurun üzerini zeytinyağıyla yağlayın. Daha sonra domates sosu sürün. Üzerine de domates dilimlerini yerleştirin. Mısır ve jambon parçalarını serpiştererek 20-25 dakika kadar pişirin. Üçgen dilimlere ayırıp, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Büzgülü Börecik


MALZEMELER
Hamur İçin
Alabildiğince Un
1/2 Fincan Süt veya Su
1 Fincan Yoğurt
1/2 Fincan Sıvı Yağ
1 Adet Yumurta
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Fincan Erimiş Margarin
Tuz
İçine
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
2 Adet Patates
1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Unu, karbonatı ve tuzu karıştırarak harmanlayalım. Unun ortasını havuz gibi açalım. İçine 2 adet yumurtayı, erimiş margarini ilave edelim. Sütü veya suyu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
Bu arada böreğin içini hazırlayalım. Soğanı küçük yemeklik doğrayıp, sıvı yağda hafifçe pembeleştirelim. Patatesleri soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Soğanları ateşten alalım. İçine patatesleri ve kıymayı çiğ olarak katalım. Tuz ve karabiberi de katıp hepsini yoğuralım. Bekletelim.
Hamurdan 2 ceviz iriliğinde parçalar koparalım, beze yapalım. Unlu bir zeminde bezeleri mantı yufkası inceliğinde düzgün yuvarlak şekillerde açalım. Her yuvarlak parçanın ortasına 1 kaşık patatesli kıymalı harçtan koyalım. Hamurun kenarlarına küçük pililer yaparak harcın üzerinde büzdürerek üstten toplayalım. Ve iyice büzdürüp yapıştıralım.
Fırın tepsisini iyice yağlayalım. Börekleri fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığımız orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından çıkarıp ılındığında servis yapalım

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Buzlu Fesleğen Çayı


MALZEMELER
6 su bardağı su
Yarım demet fesleğen yaprağı (10-12 adet kadar)
5 top limonlu dondurma (ya da yapabilirseniz 5 top limonlu sorbe de olabilir)

HAZIRLANIŞI
Hani her çeşit otun çayı yapılıyor ya? İşte fesleğende o müthiş kokusu ile bu modadan nasibini almış. Ama bu çay soğuk hatta buz gibi tadıyla yaz geceleri için çok uygun. Hele Alaçatı?daki o eski tütün deposunda içtiğim çayı hala arıyorum...

Bir tencere ya da bir çaydanlığa suyu koyup kaynatın. Kaynayınca içine fesleğen yapraklarını atıp, 5 dakika kadar demleyip, altını söndürün ve soğumaya bırakın. Bu arada mutfak robotuna dondurmaları koyup, üzerine soğumuş fesleğen çayını ekleyin. 2-3 dakika kadar karışım köpük köpük olana değin robotta karıştırın. Sonra büyük boy cam bardakların içine doldurun ama servise sunmadan once, yapabilirseniz içine incecik dövülmüş buz parçaları atın, fesleğen yaprağıyla süsleyin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Buzlu Muhallebi


MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 paket vanilya

Üzeri için gerekli olan malzemeler:
1 su bardağı dövülmüş fındık içi
1 su bardağı iyice dövülmüş, kırılmış buz

HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencere içinde; süt, şeker, vanilya ve nişastaları karıştıralım. Sonra da orta ısıdaki ateşin üzerine oturtup, sürekli karıştırarak pişirelim.
Muhallebi kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım. Hafif ılınınca mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ki, kıvamı güzel, pürüzsüz bir şekil alsın. Sonra da yuvarlak ya da dikdörtgen orta boy bir kalıbın içini suyla ıslatın. Şimdi bu sulu zemine dikkatlice muhallebiyi boşaltalım. Buzdolabına koyarak, en az 2-3 saat bekletelim. Mümkünse 1 gece bile bekletebilirsiniz. Servise sunmadan önce üzerine fındık içiyle beraber kırılmış buzları serpiştirelim. Sonra tıpkı börek gibi kare dilimleyip servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Buzlu Pasta


MALZEMELER
2 paket petibör bisküvi
2 bardak süt
2 paket krem şanti
3 adet elma
2 yemek kaşığı ceviz veya fındık

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine 1 bardak süt ve bir paket krem şantiyi koyup iyice karıştırın. Daha sonra içine 1 paket büskivi kırın.3 adet elmayı rendeleyip içine katın.Ceviz veya fındığıda koyduktan sonra hepsini iyice karıştırın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [66/66] Önceki 64 65 66