Bursa Lokumu


MALZEMELER
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 adet patates
2 kaşık tahin
1/2 lt süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz

HAZIRLANIŞI
Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Büryan (8 kişilik) (Rumeli Yemeği)


MALZEMELER
1,5 kg. koyun eti
3 su bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
5,5 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz


HAZIRLANIŞI
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.
Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.
Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Büryan Pilavı


MALZEMELER
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3,5 su bardağı pirinç
4 çorba kaşıgı margarin
1 demet taze nane
2 demet taze soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir iki saat önce pirinçleri ılık suya koyun, üzerlerine bir çorba kaşığı tuz gezdirip, dinlenmeye bırakın.
Bir kaşık margarinde etleri biraz çevirin, çok hafif kızarsınlar, üstlerine gelecek kadar su koyup orta ateşte pişirin. Etler pişince kevgirle başka bir yere alın. Tuzlu sudaki pirinçleri yıkayıp bol suyla, tuzunu ve ununu akıtın, süzün. Bir tencerede üç kaşık margarini eritin. Süzülen pirinçleri içine katıp, karıştırarak kavurun. Beş on dakika sonra ince doğradığınız taze soğan ve naneyi de pirince ekleyin, kavurmaya devam edin. Bir süre beraber kavrulsunlar. Kavurma işi bitince tenceredeki et suyunu süzün ve yaklaşık beş bardak etsuyunu pirince dökün. Etleri de üzerlerine dizin. Tencerenin kapağını kapatıp ateşe koyun. Önce harlı sonra hafif ateşte pirinçler suyunu çekip iyice şişinceye kadar pişirin ve sonra demlendirin.

Kategori: Kebaplar.

Yukarı Git »

Butka


MALZEMELER
2 bardak baldo pirinç
1.5 bardak su
1.5 bardak süt
3 çorba kaşığı şeker
0.5 tatlı kaşığı tuz
250 gr margarin
2 adet yumurta
1 bardak kuru üzüm
2 kaşık tereyağı

HAZIRLANIŞI
Pirinç,su, süt, şeker, tuz ve margarin suyu bitene kadar ocakta pişirilir. Çırpılmış iki yumurta eklenerek, fırında yarım saat daha pişirilir. Sıcak suda bekletilen üzümler, süzülerek tereyağında 3 dakika kavrulur ve pilavın üzerine serpilerek servis yapılır.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Bütün kuzu pirzolası persiye


MALZEMELER
6 kişilik
1 adet bütün bir yan kuzu pirzolası
1 diş sarımsak
bir tutam karabiber
tuz
2 kahve fincanı rafine yağı
1 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı kalburdan geçmiş ekmek içi
1 çorba kaşığı toz hardal
1 kahve fincanı beyaz şarap yada su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI
Bütün pirzolayı tuzlayıp biberleyin, kendi büyüklüğünde bir tepsiye koyup üzerine rafine yağını döküp ortadan hızlı fırına sürün. Zaman zaman tepsideki yağından alıp üzerine dökerek 35-45 dakika pişirip fırından çıkarın. Başka bir tepsiye koyun. Hardalı beyaz şarap veya su ile koyu bir bulamaç kıvamında ezin. Küçük bir fırça ile bu bulamacı pirzolanın üzerine sürün. Ekmek içini sarımsak ve maydanoz ile karıştırıp hardallı pirzolanın üzerine hepsini serpin. Üzerine 1-2 kaşık tepsideki yağından serpip fırına sürün. Üzeri kızarıncaya kadar 5-8 dakika kızartıp fırından çıkarın. Bir servis tabağına dilimleyerek veya bütün koyup üzerine terayağını kızartıp döküp servis edin.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [65/66] Önceki 63 64 65 66 Sonraki