MALZEMELER
150 gr. Şeker
80 gr. Margarin (3 çorba kaşığı)
75 gr. Kakao
75 gr. Un
75 gr. Bal
2 Adet Yumurta
Yarım su bardağı ceviz
Yarım tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Şeker ile yağ çırpılıp, diğer malzemeler yavaş yavaş ilave edilip, bu karışım teflon kalıba dökülecek. Sıcak fırında 20 Dakika da hazır hale gelir.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
125 gr. margarin
90 gr. bitter çikolata
220 gr. toz şeker
2 adet yumurta (oda sıcaklığında bekletilmeli)
90 gr. un
HAZIRLANIŞI
Önce margarin ve çikolatayı kısık olarak bir ufak tencerede eritelim. Sonra ateşten alalım ve içine toz şeker ilave ederek, iyice karıştıralım ve ılınmaya bırakalım. Ilınınca yumurtaları ve en son olarak unu eleyerek ilave edelim. Bütün kek harcını iyice karıştıralım ve koyu bir boza kıvamına getirelim.
Öte yandan fırını 175 dereceye ayarlayalım. Orta boy 25-30 cm çapında bir fırın kabının içini yumuşak margarinle yağlayalım. Hazırladığımız kek karışımını kalıba boşaltıp, fırının orta gözünde 25 dakika kadar pişirip, dışarı alalım. Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkararak dilimleyip ve servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr toz seker
80 gr yağ
75 gr bal (bir çorba kaşığı)
50 gr kakao
2 yumurta
1 paket vanilya
75 gr un
tuz
ceviz
HAZIRLANIŞI
Yağ ve toz şeker iyice çırpılarak içine vanilya ve bal katılır.
Yumurtalar karışıma tek tek yedirilir. En son kakao, un ve ceviz eklenir.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir...
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
200 gr Margarin
½ Su Bardağı Kakao
2 Su Bardağı Esmer Şeker
1 Tatlı Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Un
2 Adet Yumurta
½ Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayın. Margarin ve kakaoyu büyük bir tencereye koyun. Kısık ateşte eritin. (kaynatmadan) Şeker ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak ocağı kapatın.
Ilındığında, unu eleyerek tencereye alın. Yumurtaları ekleyerek, çırpın. İçine dövülmüş cevizleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine karışımı yayın. 20-25 dakika pişirip soğutun. Dilimleyerek servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 küçük margarin
1 kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
2 bardak un
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker mikserler köpük oluncaya kadar karıştırılır. İçine eritilerek soğutulmuş margarin, süt, kabartma tozu ve kakao eklenir. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır. Kalan bölüme un eklenerek hamur sulandırılmayacak şekilde karıştırılır, yağlanan kek tepsisine boşaltılarak önceden 220 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine hamurdan ayrılan karışım sürülerek iyice yedirilir ve çam fıstığı ile süslenerek servis yapılır.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »