MALZEMELER
500 gr. brokoli
2 adet pırasa
3-4 kaşık sıvıyağ
100 gr. krema
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika. düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket brokoli
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
4 bardak su
1 bardak süt
2 yemek kaşığı krema
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Brokolileri kaynayan suya atın. İçine çay kaşığının ucuyla karbonat koyup, 2 dakika kaynatın. Sudan çıkarın.
Brokolinin yarısını sıcakken blenderdan geçirip, iyice parçalayın.
Unu yağda pembeleştirin. Çekilen brokoliyi içine atın. Karıştırın. Su ile sütü krema ile çırpın. İçine ilave edin.
Tuzunu, karabiberini katın. Karıştırıp, kaynatın. Kaşar rendesi ve ayrılmış brokolileri de ekleyin. 20 dakika daha pişirin. Servise hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
50 gram brüksel lahanası
Yarım kg brokoli
4 adet patates
2 adet tavuksuyu tableti
Zeytinyağı, su
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Brokoli ve brüksel lahanalarıyla birlikte bir tencereye aktarın. Yeterince zeytinyağı ekleyerek, kavurun.
Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tavuksuyu tabletlerini, yeterince tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Yumuşayana dek haşlayın. Yumuşadıktan sonra suyuyla birlikte blendırdan geçirin.
Servis tabağına aldığınız çorbaya krema ekleyerek, servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket Talyatelle makarna (veya linguin ya da herhangi bir uzun ince makarna)
Üzeri için:
Yarım su bardağı rende kaşar peyniri (parmesan peyniri her zaman tercihimdir)
HAZIRLANIŞI
Makarnayı 8-10 bardak su ve 1 çay kaşığı tuzla haşlanmaya bırakalım.
9-10 dakika kadar haşlanmış yani ?al dante? pişmiş makarnayı süzerek tavadaki sosumuzun içine boşaltalım. Hemen rende kaşarı da ekleyerek 1-2 dakika kadar tüm malzemelerin birbirleriyle özleşmesini sağlayalım ve ocaktan alalım. Servise sıcak sıcak sunalım.
SOSUN TARİFİBir taraftan pesto sosu hazırlamak için geniş bir tavaya sızma zeytinyağını koyup, dövülmüş sarmısaklarla beraber çam fıstıklarını da atalım. Sürekli karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım. Fıstıkların renginin iyice sararması gerekir. Hemen içine küp doğranmış kırmızı biberi aktarıp, bir dakika daha soteleyelim. Sonra da brokoli buklelerini ilave edip, 2-3 dakika kadar tekrar kavuralım. Üzerine domatesleri ilave edip, 1-2 dakika kadar çevirelim, tuz ve karabiberi katarak lezzetlendirelim.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
cinzano kırmızı
cinzano sek
portakal suyu
HAZIRLANIŞI
1/2 cinzano kırmızı, 1/2 cinzano sek (Extra Dry), 1-2 kaşık portakal suyunu, şeyker içinde buz ile iyice çalkayın .Bardak içine bir adet saplı kiraz veya bir parça portakal kabuğu koyup servis yapın.
Kategori: İçki - İçecekler.
Yukarı Git »