Börülceli veya Ispanaklı Milföy Pidesi


MALZEMELER
3 adet hazır milföy hamuru
2 adet çırpılmış yumurta sarısı
2 su bardağı haşlanmış taze börülce veya haşlanmış ıspanak
1 baş soğan (çok ince, yemeklik doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı rende taze kaşar veya dil peyniri

HAZIRLANIŞI
Börülce veya ıspanağı haşlayıp, ince kıyılmış soğan ve tereyağında kavuruyoruz. Önce soğanı kavuralım, rengi sararınca, haşlanmış sebzeyi ilave edelim. Birkaç dakika tahta kaşıkla çevirip, altını söndürelim.
3 adet kare milföy hamurunu unlanmış tezgahın üzerine yan yana yerleştirip, uçlarını birleştirelim.Elde ettiğimiz dikdörtgen, uzun milföy hamurunun uzun kenarlarını ince ince iki kere üst üste katlayarak kıvıralım. Böylece uzun kenarları içe katlanmış ve kenarları kalınlaşmış, adeta bir pide hamuru hazırlamış olduk.
Önceden çırpılan yumurta sarısını bir fırça yardımıyla boş pidenin her tarafına sürelim.
Milföy pidesinin içine kavrulmuş börülce veya ıspanağı iyice yayalım. Bunların üzerine kaşar rendesini serpiştirip, yumurtayı fırça yardımıyla en üstüne sürelim.
Fırında 175°C?de 20 dakika kadar pişirelim. Milföyler pişince kabarıp, renkleri kızaracaktır.
Fırından çıkarıp, isteğe bağlı olarak 5 veya 10 cm?lik dilimler halinde kesip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Boşnak Böreği


MALZEMELER
1 Kg Un
1 Fincan Sıvı Yağ
1 Yumurtanın Sarısı
Yeterince Su
Tuz
İçi İçin
200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Tuz


HAZIRLANIŞI
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvı yağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. (Bu işlemin iki kişi tarafından yapılması daha iyi sonuç verir.)
Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım.
Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Bostana


MALZEMELER
2 adet iri domates
6 adet yeşil soğan veya 1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
1 adet limon
1 çay kaşığı pulbiber
1 kahve fincanı su

HAZIRLANIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun, soğan ve maydanozu ile birlikte ince ince kıyın. Salça, limon suyu, tuz ve pulbiberi ilave edip hepsini karıştırın. İçerisine suyu da ekleyip servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Boston Salata (2 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 Göbek Salata
1/2 Enginar1 Çay Kaşığı Mısır
1 Çay Kaşığı Küp Doğranmış Kaşar Peyniri
1 Çay Kaşığı Küp Doğranmış Kuşkonmaz
Sos Malzemesi
1 Çay Bardagı Mayonez
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Sirke, Tuz


HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı doğrayın. Üzerine enginarları küp keserek mısır ve kuşkonmaz ile beraber ekleyin. Kaşarı serpin.
Sos malzemelerini blenderda karıştırın salatanın üzerine dökün ve servis yapın.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Botanik Bahçe


MALZEMELER
8 dilim tavuk jambon
2 adet salatalık
10 adet çeri domates
6 yemek kaşığı mısır
1 adet göbek salata
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz

HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı doğrayıp yıkayın. Suyunu süzmek için önce süzgeçte, sonra kağıt havlu üzerinde bekletin.
Salatalıkları halka şeklinde doğrayın. Büyük bir salata tabağının kenarlarına döşeyin. Çeri domatesleri de aynı şekilde dizin. Ortasına göbek salata ve dereotunu koyun. Salatanın ortasına uzunlamasına kestiğiniz jambonları yerleştirip mısır serpiştirin. Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağ, limon suyu ve tuzu çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üstüne döküp servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [54/66] Önceki 52 53 54 55 56 Sonraki