Bonfile Sosyal Demokrat


MALZEMELER
4 adet bonfile
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tatlı hardal
1 çay kaşığı karabiber, tuz

Ayrıca;
5-6 adet salatalık turşusu (kibrit çöpü dilimlenmiş)
8 adet kürdan
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içinde; soğan, sarmısak, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi karıştıralım. Biftekleri bu sosun içinde 30 dakika kadar bekletelim. Daha sonra biftekleri tezgahın üzerine koyup, içlerine 5-6 dilim salatalık turşusu koyalım ve sararak rulo haline getirip, kürdan batıralım. Öte yandan tavaya tereyağını koyup eritelim ve bonfileleri çevire çevire 15-18 dakika kadar kızartalım.

Tabağa alıp, soğuttuğumuz bonfileleri, 2-3 cm eninde keskin bıçakla dilimleyelim. Marul ya da beyaz lahanayı doğrayıp, tuzla ovalım. Üzerine salata sosu gezdirip, bonfilelerin yanında garnitür olarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Bonfile sote şasör


MALZEMELER
4 kişilik
4 adet sığır filetosu
4 çorba kaşığı rafine yağı
1 çay fincanı mantar piyaz doğranmış
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı beyaz şarap
1 çay kaşığı çok ince kıyılmış soğan
2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
½ çay kaşığı un
1 bağ kıyılmış maydanoz
tuz
bir tutam karabiber


HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye tereyağının yarısını koyup kızdırın. Soğanı ekleyin bir kere karıştırın, mantarı ilave edin ve 1-2 dakika kavurup unu ekleyin. Bir kere karıştırıp beyaz şarabı da ilave edin. Şarabın yarısından fazlasını kaynatarak çektirip domatesi ilave edin. Domatesler bırakacağı suyu çekinceye kadar 8-10 dakika pişirip ateşten alın. Sıcak olarak muhafaza edin. Sığır filetolarını tuzlayıp biberleyip bir tavada ortadan hızlı ateşte rafine yağı ile üçer dakika alt üst pişirip bir güvece veya servis tabağına çıkarın. Domatesli mantarlı sosun içerisine tereyağını ilave edip karıştırarak yedirip maydanozunu karıştırın ve filetoların üzerine döküp servis edin.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Borani


MALZEMELER
4 adet orta boy soğan
4 adet dolmalık biber
10 adet orta boy domates
100 gr pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Soğanları kuşbaşı doğrayıp, orta hararetli ateşte zeytinyağında hafifçe pembeleştirin. Dolmalık biberleri küçük küçük doğrayıp soğana edip kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun. Ateşteki tencerenin içine küçük küçük doğrayın. Domatesler su salınca pirinci ilave edin. Sulu olmasını isterseniz 3 bardak sıcak su, az sulu olmasını isterseniz 2 bardak sıcak su ilave edin. Tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika civarında tencerenin ağzını hiç açmadan pişirin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Borani (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Kg Ispanak
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
3 Çorba Kaşığı Un
2 Çay Bardağı Süt
1/2 Çay Bardağı Su
Tuz
Yoğurt ve Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.
Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Borç Çorbası


MALZEMELER
250 gr. dana parça et (kemikli)
8 yaprak lahana
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet küçük kereviz
1 adet küçük havuç
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 adet limonun suyu
Tuz

HAZIRLANIŞI
10 bardak su ile parça kemikli eti tencereye koyun. Kemikler etlerinden ayrılana kadar pişirin. Et suyunu süzün, etleri kemiklerinden ayırın.
Tencereye 1 adet soğanı küçük küçük doğrayıp, margarinle pembeleştirin. Üzerine 1 kaşık un ilave edin. 4-5 sefer karıştırın. Et suyunu tekrar 10 bardak suya
tamamlayın. Küp küp doğranmış havucu ilave edin. Patatesleri ve kerevizi doğrayın. 15 dakika kaynatıp, kenara ayırdığınız etleri ilave edin. Lahana yapraklarını iri iri doğrayıp tencereye atın. Limon suyu, şeker, tuz ve karabiber ekleyin. 30 dakika kaynatıp servise hazırlayın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [52/66] Önceki 50 51 52 53 54 Sonraki