MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.
Bisküvi, ceviz, pudra şekeri, kuru üzüm, 1 çay bardağı süt, krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın.
Karışımı folyo döşenn kaba boşaltıp, bastırın. 4 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Alt için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket margarin
1 paket kakaolu bisküvi
Üst için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Un, şeker, süt, margarin bir tencereye koyulur ve kaynayıp puding kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır. Bu arada bir kaba süt ile ıslatılmış bisküviler dizilir. Üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür.
Üst Hazırlanışı:
Un, şeker, süt, su ve yumurta bir tencerede kaynayıncaya kadar karştırılır daha sonra ocaktan alınır ve mikserle en az 15 dakika karıştırılır.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 bardak bezelye
1 yemek kaşığı un
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardak süt
3 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Bezelyeyi, kabuklarını soyduğunuz bütün soğanla birlikte 3 bardak suda haşlayın. Çorbanın üstünü süslemek için 2 yemek kaşığı bezelye ayırın. Haşladığınız bezelyeleri suyuyla birlikte mikserden geçirin. Tencerede margarini eritin, un ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Ezilmiş bezelyeye süt, karabiber ve tuz ilave edin. Tekrar karıştırın. Kıvamını kontrol etmeyi unutmayın. Koyu olursa su ekleyip karıştırarak kaynatın. Servis yaparken üstünü krema, dereotu ve bezelye taneleriyle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. ayva
5 su bardağı toz şeker
5-6 adet kuru karanfil
7-8 su bardağı su
(Elma kompostosu gibi yapılır. Bir miktar kabukta içine konulur.)
HAZIRLANIŞI
Ayvaları yıkayıp soyduktan sonra her birini dört parçaya bölelim. Çekirdekli kısımlarını ayıklayalım. Bir miktar da yani 2-3 parça da kabuk ayıralım.
Öte yandan 7-8 su dolu bir tencereye karanfil, şeker ekleyip karıştıralım. Ayvaları ilave edip, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğuyunca kaselere paylaştırıp, servis yapalım.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet iri elma
1 adet limonun suyu
1 su bardağı toz şeker
2-3 adet kuru karanfil
3 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle elmaları yıkayıp, soyalım ve her birini dört parçaya bölelim. Çekirdekli kısımlarını ayıklayalım. Kararmalarını önlemek için küçük bir tabağa koyup, üzerine limon suyunu gezdirelim.
Öte yandan 3 su bardağı su dolu bir tencereye karanfil ile toz şekeri ekleyip, karıştıralım. Üzerine elmaları ilave edip, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğuyunca kaselere paylaştırıp servis yapalım. Afiyet olsun.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »