Bıçak Tatlısı (8 Kişilik)


MALZEMELER
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Barağı Un
1 Adet Yumurta
Şerbet İçin:
500 gr Şeker
1,5 Su Bardağı Su
1/2 Limonun Suyu


HAZIRLANIŞI
Önce şerbeti hazırlayın.Bunun için şeker ve 1.5 su bardağı suyu kaynatın.Limon suyunu ilave edin.
Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadıktan sonra altını kapatın.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karıştırarak hamur yapın.Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin.İyice yoğurun.Hamuru fırın kabına yayın.Elinizle düzeltin.Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Bidik Çörek


MALZEMELER
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilip, ılıtılmış)
3 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un

Üzeri için;
2 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuz, aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine; yoğurt, sıvıyağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Nerdeyse iki katı kadar kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapın. Her bir bezeyi, unlanmış tezgahın üzerinde yuvarlayarak uzatın ve kendi çevresinde sararak, salyangoz şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpiştirin. Bu çörekleri fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika üzerleri altın sarısı rengi oluncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Biftek İçin Özel Bir Terbiye Sosu


MALZEMELER
3 yemek kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın.
Biftekleri bu sosun içine bırakıp, her tarafına bulaşmasını sağlayın.
Bir gece buzdolabında bekletip; yağladığınız ızgara veya barbeküde 15-17-20 dakika kadar, çevirerek kızartın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Biftek marengo


MALZEMELER
Sığır filetosu (1 cm şeritler halinde kesilmiş) 1.2 kg
Bitkisel yağ 50 ml
Soğan 150 gr
Sarmısak
Tuz
Karabiber
Sığır eti suyu 500 ml
Kırmızı şarap 100 ml
Hazır et sosu 25 ml
Domates püresi 25 gr
Dilimlenmiş mantar 360 gr
Mısır unu 30 gr
Taze krema 100 gr

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Biftek Rulosu (3 Kişilik)


MALZEMELER
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
250 gr. Kıyma
6 Adet Biftek
1 Çay Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Margarin


HAZIRLANIŞI
1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.
6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.
1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [40/66] Önceki 38 39 40 41 42 Sonraki