Beyza Susuzun Tarifi


MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır. Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Daha sonra tavuk eti kemiklerden ayrılarak küp şeklinde doğranır. Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür. Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur. Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır. Pirinçlerbir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür. Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir. Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevirilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır. Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »

Bezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Ayva
1 Su Bardağı Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Su
2 Paket Beze
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
1 Paket Hazır Çikolatalı Sos


HAZIRLANIŞI
Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin. Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin. Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Bezeli Çilekli Pasta


MALZEMELER
Beze malzemesi için:
6 adet yumurtanın akı
300 gr. toz şeker
30 gr. nişasta (4 silme yemek kaşığı)
400 gr sütsüz çikolata

İç ve üstünün malzemesi:
500 gr. taze çilek
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı soğuk süt
3 poşet toz krem şanti

HAZIRLANIŞI
Öncelikle toz halindeki krem şantiyi katılaşana dek sütle çırpıp, buzdolabında bekletelim. Üç ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, üzerlerine kelepçeli kalıp yardımıyla yuvarlaklar (yaklaşık 25-26 cm. çapında) çizelim. Yumurta akı ve şekeri derin bir kaba koyup, iyice katılaşıp, bembeyaz ve yumurta karı oluşana kadar çırpalım. Sonra nişastayı üzerine serpip, bir kaşık yardımı ile çırpmadan şöyle bir karıştıralım.
Beze karışımının 1/3?ini krema sıkma torbasına veya bir köşesi kesik bir naylon poşete doldurup, işaretlediğimiz yuvarlakların üzerlerine ortadan başlayarak spiral şeklinde sıkalım. Bezeleri 10 dakika önceden ve 100 derecede ısıtılmış fırında 1,5-2 saat pişirelim. 1 saat geçince alttaki tepsiyi üste, üsteki tepsiyi alta geçirelim. Pişirme süresinin sonunda fırının kapağını aralayıp, soğumaya bırakalım.
Öte yandan çikolatayı elimizle ufalayıp, ufak bir tencereye koyalım ve kısık ateşte eritelim. Bezeleri yağlı kağıtlardan ayırıp, her iki yüzüne erimiş çikolata sürelim. Bir bezeyi pasta tabağına alıp, daire çizmek için kullandığımız 26 cm. çapındaki kelepçeyi etrafına geçirelim.
500 gr. çileği pudra şekeriyle karıştırıp, çatalla iyice ezelim. Krem şantinin 1 su bardağı kadarını süslemek için ayırın. Ezdiğimiz çilekleri bir çatal yardımıyla krem şantiye ekleyip, karıştıralım. Çilekli karışımın yarısını kelepçenin içindeki bezenin üstüne sürelim. 2 bezeyi üstüne koyup, hafifçe bastıralım. Kalan çilekli krem şantiyi onun üzerine sürüp, son bezeyi de üstüne oturtup hafifçe bastıralım. Pastayı 4-5 saat derin dondurucu da bekletelim.
Servis yapmadan önce, pastanın etrafındaki kelepçeyi çıkaralım. Kalan krem şantiyi pastanın üstüne sürüp, frambuaz ve varsa rende çikolatayla süsleyelim. Pastayı keserken bezenin dağılmaması için tırtırlı bıçak kullanın. Yoksa beze kolayca dağılır. Ama servisten önce 15 dakika kadar pastanın çözülmesini bekleyin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Bezelye Çorbası


MALZEMELER
1/2 kg bezelye
1 adet domates
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı yağ
2 kahve fincanı pirinç
maydanoz
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye ince kıydığınız soğanı ve yağı koyup, soğan pembeleşinceye dek kavurun.
Yıkanmış bezelyeyi, pirinci ve suyu ilave edip bezelye yumuşayıncaya dek pişirin. Rendelediğiniz domatesi ilave edin ve bir süre beraberce pişirin. Çorbayı ateşten aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Bezelye Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı et suyu
Dereotu
Tuz karabiber kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın.
Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [33/66] Önceki 31 32 33 34 35 Sonraki