Beyaz Kıvırcık


MALZEMELER
1 adet kıvırcık salata
6 adet taze soğan
2 adet badem salatası
10 adet kornişon salata
4 tepeleme yemek kaşığı mayonez
yarım limon suyu
300 gram yoğurt
3 diş sarmısak
yarım çay bardağı yağ
nane, maydanoz, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tüm yeşil malzemeler küçük küçük doğranır... Sarmısak katılmış yoğurt, mayonez, yağ, tuz, nane, karabiber, limon karıştırılır. Hazırlanan sos yeşil salataların içine konur ve buzdolabında biraz bekletildikten sonra servis yapılır.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Beyaz Lahana Salatası


MALZEMELER
4 bardak ince kıyılmış lahana
1 bardak sarı üzüm
1 adet portakalın suyu
4 yemek kaşığı mayonez
1 adet portakal
1 adet salatalık
1 tatlı kaşığı tozşeker

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin. Lahanayı tuzla iyice ovup bekletin. Suyla tuzunu akıtıp sıkın. Portakal suyu, şeker ve mayonezi çırpın. Elde ettiğiniz bu karışımı lahananın üzerine gezdirin. Üzümleri ekleyin, portakal dilimleri ve halka şeklinde doğranmış salatalık dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Beyaz Peynirli Kek


MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
200 gr beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dereotu
1 adet (küçük) margarin

HAZIRLANIŞI
Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip, karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir, un ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice kanştın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Beyaz peynirli kek


MALZEMELER
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı dereotu
1 adet (küçük) margarin

HAZIRLANIŞI
Bütün yumurtaları bir kasede çırpın, üzerlerine yoğurt ilave edip karıştırın. Sonra eritilmiş yağ, beyaz peynir ve dereotu katıp, kabartma tozu ile iyice karıştırın. Daha sonra, karışımı önceden yağladığınız kek kabına boşaltıp pembeleşinceye dek pişirin.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »

Beyaz Peynirli Mezgit


MALZEMELER
6 parça mezgit fileto
6 parça beyaz peynir (kibrit kutusu kadar)
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 bardak hazır çiğ krema
Tane karabiber

HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkayın. Fırına dayanıklı cam bir kaba sıralayın.

Her balık parçasının üzerine önce kibrit kutusu büyüklüğündeki ince peynirleri, sonra halka şeklinde doğradığınız domatesleri ve yeşil biberleri yerleştirin. Üzerine karabiber serpiştirin. Son olarak kremayı gezdirin.

175 derecedeki fırında peynirler eriyip, balıklar pişene kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [31/66] Önceki 29 30 31 32 33 Sonraki