MALZEMELER
8 adet tavuk baget
8 adet milföy hamuru
3 adet defne yaprağı
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Butları yıkayın, süzüp tencereye koyun. 1 bardak su, defne yaprağı, karabiber ve tuz ekleyip 10 dakika haşlayın. Butun kemik kısmını folyo kağıtla sarın. Tezgaha milföy hamurunu koyun, butları da milföylerin üzerlerine yerleştirip, üçgen şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Fırın kabına milföylu butları ve defne yapraklarını ekleyin. 180 derecelik fırında 75 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişi için
8 adet orta boy barbunya ve 4 adet iri barbunya
1 kahve fincanı rafine yağı
4 adet iri kabukları soyulup ince kıyılmış domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 yaprak defne
az tuz
bir tutam karabiber
1 limonun suyu
8 adet ançuez filetosu
16 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Barbunyaları temizleyip tuzlayın, biberleyip limon suyunu ilave edin. İçlerine birer defne yaprağı koyun. Rafine yağını küçük bir tencereye koyup kızdırın. Soğan ve sarımsağı ilave edip bir dakika kavurun, domates ve tuzu ekleyin. Ağır ağır kaynatarak domates bırakacağı suyu çekinceye kadar sekiz on dakika pişirip ateşten alın. Zeytinleri tereyağında 1-2 dakika sote yapıp domateslerin içine ilave edip karıştırın. Barbunyaları hafif unlayıp rafine yağı il eyağlayın. Demir veya kömür ızgarasında dörder dakika alt üst pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine eşit olarak domatesli zeytini taksim edin. İkişer adet ançuez koyun. Maydanozu serpin.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasülyesi
1 demet kıvırcık salata
1 su bardağı kadar bezelye ve nar taneleri
1 tutam kuru nane
1 adet kırmızı elma (ince şerit halinde dilimlenmiş)
1 fincan soya yağı
1 yemek kaşığı top karabiber
2 çay kaşığı kimyon
1 fincan sirke
1 adet limon
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Fasülye, pirinç, ince kıyılmış kıvırcık salata, dilimlenmiş elma, nane, karabiber, kimyon, sarmısak ve taze soğanı derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra limon, tuz ve sirkesini ekleyin. Pirinç ve barbunya fasülyesini de ekleyip üzerini bezelye, nar taneleri ve kuru nane ile süsleyin. Limon ve tuzunu da karıştırıp soğuk servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 gr. Barbunya fasulyesi
200 gr Amerikan Pirinci
1 yemek kaşığı soya yağı
1 baş doğranmış soğan
2 diş ince doğranmış sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz ve acı biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 kutu mısır konservesi (suyu süzülmüş 140 gr.)
8 adet gözleme
80 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet ince doğranmış taze yeşil soğan
4 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ilave edip 1 gece bekletin. Ertesi gün 1-2 saat süre ile pişirin. Pirinci tuzlu su içinde orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar kaynatın. Yağı geniş bir tavada kızdırın. Soğan, sarmısak, acı biber ve kimyonu ilave edip sote haline getirin. Suyu süzülmüş fasulye ve mısırı ilave edin ve karıştırdıktan sonra karışım ısınana kadar 2-3 dakika pişirin. Usulüne uygun olarak gözlemeyi hazırlayın. Her gözlemenin içine hazırladığınız harçtan birkaç kaşık koyun, peynir, yeşil soğan ve yoğurt ilave edin. Gözlemeleri sarıp servis tabağına alın, isteğe göre mısır cipsi ile ve servis yapabilirsiniz.
(6 kişilik)
Her servis 178 kalori, 7 gr protein, 7 gr yağ, 28 gr karbonhidrat, 0 gr doğal lif, 0 miligram kolesterol ve 0 miligram sodyum içerir.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4-5 adet barbunya balığı,
2 adet biber
1 adet domates
Sosu için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Izgarada 10 dakika pişirin ve servis tabağına alın.
Domatesi ve biberleri de ızgarada pişirin. Sosu için 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon ve tuzu karıştırın. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine bu sostan döktükten sonra servis yapın.
Not: Barbunya balığını ızgaranın yanı sıra tavada da pişirebilirsiniz. Ancak balığın lezzetli olmasını sağlamak için unladıktan sonra iyice silkelemenizde yarar var. Fazla un ile birlikte kızaran balığın tadı bozulabilir.Ayrıca balığın üzerine dökmek için hazırladığınız sosu buzdolabında bir kaç gün bekletin.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »