Bamya Çorbası / Konya


MALZEMELER
250 gr. kuzu kuşbaşı
100 gr. kuru bamya
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın. Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Bamyalı Piliç


MALZEMELER
1 adet piliç
yarım kg ayıklanmış bamya
4 tane domates, büyük doğranmış
3 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
tuz, karabiber

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Pilici temizledikten sonra küçük parçalara bölerek bir tencereye margarinle beraber yerlestirin. Domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave ederek
15-20 dakika orta sıcaklıkta pişmeye bırakın.
Bamyaları da tavuğun üzerine yerleştirin. Yarım bardak su ekleyerek yumuşayıncaya kadar orta sıcaklıkta 20 dakika pişirin. Limon suyunu kattın ve 5 dakika daha kaynatıp, servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Bandırma


MALZEMELER
1 Adet Tavuk
4 Adet Yufka
150 gr Tereyağ
100 gr Ceviz
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Tavuk, suda tuz ve karabiber ile haşlanır. Soğuması için tavuk sudan çıkarılır. Bu arada yufkalar 20 cm şeritler halinde kesilerek yağsız teflon tavada ısıtılır ve rulo halinde dolanarak tavuk suyunda 30 sn pişirilir. Daha sonra eritilmiş tereyağına her iki tarafı bandırılıp bir kaba dizilir. Pişirilmiş yufkaların üstüne parçalanmış tavuk etleri ve ceviz serpilir.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Banyolu Börek


MALZEMELER
1/2 Kalıp Tuzsuz Beyaz Peynir
Kırmızıbiber, Karabiber, Kimyon
Maydanoz
3 Adet Yufka
1/2 Paket Margarin
1 Yumurta Sarısı
Çörekotu


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak böreğin harcını hazırlayın. Bunun için tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın. Dilerseniz içine ince ince kıyılmış maydanozu doğrayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin.
Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.
Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Barbakü Soslu Tavuk (4 Kişilik)


MALZEMELER
4 Adet Tavuk Budu
Tuz, Karabiber
300 ml. Barbekü Sosu veya Ketçap
500 gr. Kereviz Sapı
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Şeker
1 Tatlı Kaşığı Sirke


HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayın ve karabiberleyin.
Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine koyun.
200° ısıtılmış fınnda 15 dakika pişirin, ters çevirip 15 dakika daha pişirin.
Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu veya ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin.
Kerevizin saplarını ince ince kesin, yapraklarını kıyın.
Kereviz saplarını 5 dakika yağda kavurun üzenlerine 1 tutam şeker serpin, sirke gezdirin.
Kıydığınız yaprakları katın, tuz ve karabiber koyun.
Tavuğu sebze ve sosla birlikte servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [21/66] Önceki 19 20 21 22 23 Sonraki