Balkabaklı Ekmek (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
3.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Süt
250 gr Balkabağı
Tuz


HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba toz şekeri, unu, kabartma tozu ve 1 su bardağı sütü alın. Kabağı haşlayıp, ezin. Malzemeye ilave edin.
Yoğurarak hamur yapın. 1 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kalıplarla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerine un eleyip servis yapın
Aşçının Notu: Adapazarı yöresine ait bu ekmekler krema, reçel, tereyağı gibi kahvaltılık malzemelerle ikram edilir.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Balkabaklı Pasta


MALZEMELER
30 adet bisküvi
3 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tarçın
8 dilim kabak
2 bardak tozşeker
1 paket krem şanti
1 paket vanilya
1 bardak süt

Üstü için:
1 bardak ceviz
1 bardak şeker


HAZIRLANIŞI
Bisküvileri un haline getirip yağı eritin. Tarçınla karıştırıp bisküvileri hamur haline getirerek tart kalıbına yayın.
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp bekletin. Tencereye kabak, 1 çay bardağı su ve tozşeker koyup iyice pişirin. Mikserden geçirip vanilyayı ekleyin. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip tartın üstüne yerleştirin.
1 bardak şekeri tavada eritip kahverengileştirin, cevizleri içine atın. 2-3 dakika sonra 6 kaşık krema ilave edip iyice karıştırın. Ilımaya başlayınca kabakların üstüne cevizli karameli dökün.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Balkabaklı Penne


MALZEMELER
1 paket penne makarna
2 dilim balkabağı
8 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
1 yemek kaşığı margarin
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Kabağı küçük küçük doğrayıp tencereye koyun. Üstüne 1 bardak su ilave edip kabaklar ezilene kadar pişirin. Sıcakken blenderda ezin.
Makarnayı kaynayan bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tavada margarini eritin, püre haline getirdiğiniz kabak ve kremayı 4 dakika karıştırın. Hazırladığınız sosu makarnaya ekleyin ve bekletmeden servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Balkabaklı Pilav / Artvin


MALZEMELER
2 dilim balkabağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kabağı temizleyip, yıkayın ve küp şeklinde doğrayıp tencereye koyun. 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Tereyağını eritin. Suyu süzülmüş pirinci koyup kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış kabak, 3 bardak sıcak su ve tuz koyun. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, pilavı havalandırın. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Ballı Anasonlu Kuruyemiş Tatlısı (10 Kişilik)


MALZEMELER
50gr. Şam fıstığı
100grtaze badem
100 gr fındık
50 gr iç ceviz
500 gr. bal
1 çorba kaşığı anason
50 gr. tereyağı


HAZIRLANIŞI
Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.
Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.
Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.
Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [18/66] Önceki 16 17 18 19 20 Sonraki